Μία εβδομάδα μετά την Λίβια ανασύρθηκε και το άψυχο σώμα της κορούλας της

livia 1

Καρπούς απέδωσαν μετά από 22 ολόκληρες μέρες, οι έρευνες, με τη βοήθεια του Sonar, στην Κόκκινη Λίμνη, για τον εντοπισμό των βαλιτσών θανάτου που πέταξε ο καθ’ ομολογία κατά συρροή δολοφόνος.

Συγκεκριμένα, αφότου το Sonar σάρωσε ολόκληρη τη Λίμνη, εντόπισε συγκεκριμένα σημεία, τα οποία χαρακτηρίστηκαν ως κρίσιμα. Ακολούθως, σηματοδοτήθηκε το πρώτο σημείο και στήθηκε επιχείρηση για έλεγχο του σημείου.

Γύρω στις 15:00 δύτης εισήλθε στο νερό και κατάφερε να ανασύρει ένα αντικείμενο, το οποίο τελικά όπως διαπιστώθηκε ήταν η δεύτερη βαλίτσα θανάτου.

Αμέσως σε όσους βρέθηκαν στο σημείο κυριάρχησε παγωμάρα και συγκλονισμός για το εύρημα, ενώ ταυτόχρονα στη σκηνή κλήθηκαν οι ιατροδικαστές Σοφοκλής Σοφοκλέους και Νικόλας Χαραλάμπους, οι οποίοι διενήργησαν αυτοψία στη σορό.

Στη σκηνή βρέθηκαν και μέλη του Τμήματος Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Λευκωσίας, ανάμεσα στους οποίους και ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Νεόφυτος Σιάηλος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η σορός που εντοπίστηκε στη βαλίτσα ανήκει στην οκτάχρονη Έλενα Ναταλία Μπουνέα, κόρη της Λίβια Φλορεντίνα που είχε ανασυρθεί την περασμένη Κυριακή. Το πτώμα εντοπίστηκε σε πλήρη αποσύνθεση, ενώ ήταν ντυμένο και όχι γυμνό.

Τα δύο αυτά θύματα, σύμφωνα με τα όσα ομολόγησε ο 35χρονος, ήταν τα πρώτα του θύματα τα οποία στραγγάλισε και πέταξε στην Κόκκινη Λίμνη το 2016.

Μετά τον εντοπισμό και της δεύτερης σορού στην Κόκκινη Λίμνη, απομένει πλέον ο εντοπισμός της σορού της 29χρονης Μαρικάρ Βαλντέζ, από τις Φιλιππίνες, την οποία ο 35χρονος λοχαγός υπέδειξε ότι την πέταξε και εκείνη στη συγκεκριμένη λίμνη.

Επαναρχίζουν αύριο οι έρευνες

Μετά τη μεταφορά της σορού στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, οι έρευνες ολοκληρώθηκαν, για να συνεχιστούν αύριο στις 8:30 το πρωί, σύμφωνα με το Διευθυντή της Πυροσβεστικής Μάρκο Τράγκολα, με την ελπίδα ότι θα εντοπιστεί και η σορός της Μαρικάρ Βαλντέζ.

Ακολούθως, οι έρευνες θα μεταφερθούν και θα επικεντρωθούν στη λίμνη Μεμί στο Ξυλιάτο, όπου και εκεί το Sonar θα ααρώσει το χώρο για τον εντοπισμό της σορού της εξάχρονης Σιέρρα, την οποία ο ύποπτος πέταξε εκεί μετά το θάνατο της, αφού ισχυρίζεται ότι δεν τη σκότωσε αλλά πέθανε από εισρόφηση εμεσμάτων. Ωστόσο ο ισχυρισμός του δεν πείθει τις Αρχές, αφού εναντίον του επίσης διερευνάται φόνος εκ προμελέτης και για την εξάχρονη.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί πέντε σοροί. Πρόκειται για την Λίβια Φλορεντίνα Μπουνέα, την οκτάχρονη κορούλα της Έλενα Ναταλία, τη Μαρί Ρόους, την Κάτχα Ανού και την Αριάν Παλάνας Λοζάνο.

Υπό οκταήμερη κράτηση ο 35χρονος

Το πρωί ο ύποπτος οδηγήθηκε ενώπιον Δικαστηρίου, το οποίο διέταξε την οκταήμερη κράτηση του, αφού εναντίον του πέρα από τους επτά φόνους, διερευνάται και υπόθεση βιασμού γυναίκας.

Όπως ακούστηκε ενώπιον Δικαστηρίου, ο ύποπτος είχε παραλάβει τη γυναίκα και την βίασε στο όχημα του, ενώ βιντεογραφούσε την φρικαλέα πράξη του.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου της Αστυνομίας, Ανδρέα Αγγελίδη μέχρι στιγμής έχουν ληφθεί 350 καταθέσεις, υπολείπονται άλλες 150 και έχουν παραληφθεί 352 τεκμήρια για τα οποία αναμένονται επιστημονικές και άλλες εξετάσεις.

Ερωτηθείς κατά πόσο υπάρχουν οποιαδήποτε αποτελέσματα από τις έρευνες του Γραφείου Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στα ηλεκτρονικά δεδομένα του 35χρονου, ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας είπε πως τα αποτελέσματα που υπάρχουν είναι στη γνώση των ανακριτών και αξιολογούνται μαζί με τις υπόλοιπες μαρτυρίες, χωρίς μέχρι στιγμής να υπάρχει κάτι ανακοινώσιμο.