Μια φοιτήτρια μιλά… για τον πρώτο της χρόνο στο Alexander

antriana 1 Alexander College, Coronavirus

Ενα χρόνο πριν χαιρόμουν γιατί ήμουν τελειόφοιτη! Από την άλλη με απασχολούσε τι θα κάνω στην ζωή μου, πως θα μπορέσω να χτίσω μια καλή ζωή. Αυτό άλλωστε είναι το όνειρο κάθε γονέα : “Να βρεις μια καλή δουλειά και να είσαι καλά”.

Φαντάστηκα τον εαυτό μου ως φοιτήτρια στο Alexander College μετά απο μια και μόνο μια επίσκεψη σε αυτό. Βρήκα έμπνευση και αποδοχή σ’ ένα μέρος που δεν γνώριζα κανέναν, όλοι ήταν τόσο φιλικοί και έμοιαζαν “γνώριμοι”. Και αυτό έγινε πραγματικότητα μετά από λίγο καιρό.!

antriana 4 Alexander College, Coronavirus

Λίγους μήνες μετά, έγινα μέλος αυτής της “οικογένειας”, ήξερα προς τα που πήγαινα και ποιά πρόσωπα θα με καθοδηγούσαν αφού τους είχα γνωρίσει. Όσο κι αν ένιωθα πως βρίσκομαι κάπου όμορφα, η αρχή ήταν δύσκολη. Δεν είχα δικούς μου φίλους και ως γνωστόν είναι λίγο άβολο να εντάσσεσαι σε παρέα που δεν ξέρεις κανένα ή ακόμα και στην καλύτερη περίπτωση, σε παρέα που ξέρεις τουλάχιστον 2 άτομα.
Ως πρώην ντροπαλή, ήσυχη, αντικοινωνική, σοβαρή και διστακτική πρωτοετής φοιτήτρια, μεταλλάχθηκα σε ενα χαρούμενο, κοινωνικό κορίτσι που πλεόν εμπλέκομαι στα πάντα! Έκανα φίλους τους συμφοιτητές, αλλά και τους καθηγητές μου. Απέκτησα μια δεύτερη οικογένεια! Στην οικογένεια πάντα θα υπάρχει μια θέση για εσένα. Έχω μια όμορφη φοιτητική ζωή, είμαι χαρούμενη με τα άτομα που έχω δίπλα μου, εχω πολλές αξέχαστες αναμνήσεις και αισθήματα που δεν αγοράζονται.

Σ’ αυτό το δρόμο έχω δίπλα μου το προσωπικό του Alexander, αλλά και το Φοιτητικό Συμβούλιο που βρίσκεται πάντα δίπλα μας. Νιώθω μεγάλη άνεση με τους καθηγητές μου γιατί με βοήθησαν να σταθώ και χάραξαν τα πρώτα μου βήματα. Σε κάθε μάθημα παίρνω νέες ιδέες και ώθηση να προχωρήσω, άρχισα να νιώθω την έμπνευση να πηγάζει και την φαντασία μου να κάνει ταξίδια μακρινά! Κάθε δυσκολία που είχα ποτέ δεν την αντιμετώπισα μόνη μου, ήταν και θα είναι δίπλα μου οι καθηγητές μου και αυτός είναι ένας απο τους λόγους που είμαι τυχερή.

Αυτός ήταν μόνο ο πρώτος χρόνος…Πέρασε πολύ γρήγορα, παρ’ όλες τις αλλαγές που είχαμε λόγω κορωνοϊού, έμαθα να ξεχωρίζω πράγματα, να τα ζυγίζω και να κρατώ όσα χρειάζομαι. Ήρθα εδώ αποφασισμένη να μάθω, να τελειώσω τις σπουδές μου και να χτίσω πάνω σε όσα μου δόθηκαν. Η ζωή μου άλλαξε προς το καλύτερο και όλα αυτά νιώθω ότι ήταν μόνο η αρχή!