Μιχάλης Χατζηπαντέλα: Πρέπει να ληφθούν μέτρα για τη γιορτή των Θεοφανείων

Θα συζητηθεί πιθανή αυστηροποίηση των μέτρων

Αντίγραφο του Main Image x2 41 1 Θεοφάνεια, μέτρα, ΥΠ.ΥΓΕΙΑΣ

Στην εκπομπή Πρωινή Επιθεώρηση του Πολίτη κλήθηκε να μιλήσεις σήμερα 4/1 ο Υπουργός υγείας Μιχάλης ατζηπαντέλας, με αφορμή τα μέτρα που πρόκειται να τεθούν στο τραπέζι στην σημερινή σύσκεψη. Τα μέτρα αυτά  αφορούν την Θεία Λειτουργία η οποία πρόκεται να γίνει για την γιορτή των Θεοφανείων, στις 6 Ιανουαρίου, το άνοιγμα των σχολείων, αλλά και την πιθανή αυστηροποίηση άλλων μέτρων.

Να υπενθυμίσουμε ότι η σύσκεψη του Υπουργού Υγείας, Μιχάλη Χατζηπαντέλα, και των μελών της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής θα πραγματοποιηθεί σήμερα 4/1 στις 15:00.

Ο Υπουργός κάνοντας αναφορά στα σχόλεία συνόψισε τις δύο απόψεις που υπάρχουν. Η μια είναι το να παραμείνουν κλειστά και η άλλη ότι τα σχολεία πρέπει να παραμείνουν ανοικτά, καθώς τα μέτρα τα οποία ελήφθησαν τον Σεπτέμβριο, μας επέτρεψαν να τα κρατήσουμε ανοικτά.

Αναφερόμενος στα μέτρα που πρόκειται να ληφθούν και θα αφορούν την γιορτή των Θεοφανείων, ο κ.Χατζηπαντέλας, είπε ότι παρόλο που υπάρχουν εισηγήσεις που αφορούν τις τελετές καθαγιασμού των υδάτων και την Θεία Λειτουργία στις εκκλησίες, πριν την τοποθέτηση του θέλει να συνομιλήσει με τους ειδικούς. Κατά την προσωπική του άποψη, την οποία εξέφρασε συνοπτικά και χωρίς ανάλυση, πρέπει να ληφθούν κάποια μέτρα για την ημέρα αυτή.

Τόνισε ότι ο μεγαλύτερος προβληματισμός των επιστημόνων, με τους οποίος έχει συνομιλήσει, είναι το αν θα τηρηθούν τα μέτρα.

FamagustaNews