Μήνυμα με αποδέκτες τους αρνητές στέλνει η Φρόσω της οποίας ο πατέρας νόσησε με κορωνοϊό

Συγκλονίζει η ιστορία της Φρόσως Δημητρίου, η οποία με ανάρτηση της στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook μοιράζεται τα όσα βίωσε ο πατέρας της όντας θετικό κρούσμα κορωνοϊού.

«Ήταν 7 του Δεκέμβρη 2020 που μας ειδοποίησαν ότι ο παπάς μου βρέθηκε επαφή με κρούσμα. Μέχρι τις 10 του Δεκέμβρη εμφανιστήκαν και τα πρώτα συμπτώματα», ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ πρόσθεσε ότι η ίδια στην αρχή αυτής της περιπέτειας προσπαθούσε να είναι αισιόδοξη.

«Τον έβλεπα κάθε μέρα σιγά-σιγά να μαρανίσκει. Εστάματησεν να τρώει δεν μπορούσεν ούτε να κοιμηθεί. Στο μεταξύ εκόλλησεν τζαι την μάνα μου, μας έπιασε το άγχος γιατί ως πρώην καρκινοπαθής η μάμα με χάλια ανοσοποιητικό από τις χημειοθεραπείες εφοούμασταν για το χειρότερο. Που να ξέραμε ότι το χειρότερο ήταν να μας έρτει που αλλού», σημείωσε.

Στις 06:03 το πρωί της 18ης Δεκεμβρίου κτύπησε το τηλέφωνο της Φρόσως και ήταν η μητέρα της, η οποία την ενημέρωσε ότι πήραν τον πατέρα της στο νοσοκομείο τα ξημερώματα.

«Πρώτο σοκ δεν ήξερα τι να πω, δεύτερο σοκ κλαίω, ‘’μεν κλαίεις πρέπει να είσαι δυνατή’’, κλείω το τηλέφωνο ο εγκέφαλος μου ξεκινά να δουλεύει με ηλιγγιώδη ταχύτητα, πως έγινε, γιατί, με ποιον να επικοινωνήσω και πολλά άλλα ερωτήματα. Επήραν τον στο νοσοκομείο Αμμοχώστου», εξηγεί στην ανάρτηση της.

Η μικρή αδερφή της Φρόσως, η οποία είδε τον πατέρα τους να μπαίνει στο ασθενοφόρο για να μεταφερθεί στο νοσοκομείο, ήταν συγκλονισμένη.

«Ένιωθα τόσο πολλύν πόνο τζείντην ώρα που εν άντεχα στο γεγονός ότι ένιωθα τόσο ανήμπορη. Εν εμπορούσα να τον δω, εν εμπορούσα να τον βοηθήσω, είχα να τον δω πάνω που 10 μέρες τζαι το μόνο που εσκέφτουμουν ήταν ότι την τελευταία φορά που τον είδα εθυμώθηκα του για πελλάρες, εν γίνεται λέω να είναι τζείνη η τελευταία φορά, εν γίνεται, τζαι να νιώθω ενοχές τζαι να με πιάνουν τα κλάματα τζαι να μεν ξέρω τι να κάμω!».

Τα κτυπήματα για την οικογένεια της Φρόσως ήταν απανωτά. Το βράδυ της ίδιας μέρας ο γιατρός του πατέρα της, πήρε τηλέφωνο την οικογένεια για να την ενημερώσει ότι η κατάσταση του είναι πολύ κρίσιμη και πως πρέπει να μεταφερθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας για να μπει στον αναπνευστήρα. Τους είπε μάλιστα ότι η πιθανότητα να ξεπεράσει αυτήν την περιπέτεια ανέρχεται μόλις στο 20%, ενώ υπογράμμισε ότι ο δρόμος είναι πολύ μακρύς.

«Ως την επομένη εβούηξεν το χωρκό με τα νέα για τον παπά μου, όλος ο κόσμος επέδειξε ένα ενδιαφέρον και μια συμπόνια τρομερή! Τα τηλέφωνα όλων μας κτυπούσαν ασταμάτητα, όλοι ήθελαν να μάθουν για τον Χαμπή τον φίλο τους. Εθέλαν να δουν αν είμαστεν καλά και αν εθέλαμε βοήθεια. Τόση αλληλεγγύη έχω να δω πολλά χρόνια. Μέχρι εκείνη την στιγμή κανείς εν επίστεφκεν στην επικινδυνότητα του ιου! ΚΑΝΕΙΣ!!!», αναφέρει.

Οι μέρες ωστόσο, περνούσαν πάρα πολύ αργά τόσο για τη Φρόσω όσο για την οικογένεια της, η οποία καθόταν σε αναμμένα κάρβουνα περιμένοντας ένα τηλεφώνημα από το νοσοκομείο, ένα νέο για τον δικό τους άνθρωπο.

Έξι ημέρες μετά έφτασαν τα πρώτα ευχάριστα νέα

Στις 23 Δεκεμβρίου, έξι δηλαδή μέρες μετά την εισαγωγή του πατέρα της Φρόσως στο νοσοκομείο, η αδελφή της την παίρνει τηλέφωνο για να τις μεταφέρει τα ευχάριστα νέα.

Οι γιατροί φαίνεται ότι παρατήρησαν μια μικρή βελτίωση στην κατάσταση της υγείας του αλλά ήταν ακόμα πολύ συγκρατημένοι.

«Δεν θα το ξεχάσω ποτέ, εσηκώστηκα πάνω και εκείνη την στιγμή ένοιωσα ότι ανάπνευσα για πρώτη φορά μετά από 6 ημέρες. Ήρτεν μου συγκίνηση ξέσπασα σε λυγμούς. Ήταν η πρώτη φορά μέσα σε 6 ημέρες που με κατέκλεισεν ένα κύμα αισιοδοξίας. Εννά τα καταφέρει ο Χάμπατσος μου λέω, εννά τα καταφέρει».

Προστίθεται ότι, στις 26 του Δεκέμβρη βγήκε και από την καραντίνα η μητέρα της Φρόσως, ενώ οι γιατροί αποφάσισαν να βγάλουν από τον αναπνευστήρα τον πατέρα της και να κινηθούν πιο επιθετικά προχωρώντας με τραχειοστομία.

Τότε, γεννήθηκαν άλλα ερωτήματα για την ίδια και την οικογένεια της. Τι είναι η τραχειοστομία, τι επιπτώσεις θα έχει, γιατί γίνεται, ποιοι ασθενείς το έχουν ξεπεράσει και πως;

Στις 30 Δεκεμβρίου λοιπόν, ο πατέρας της Φρόσως υποβάλλεται σε τραχειοστομία με τα όσα άκουγαν από τους γιατρούς να χαρακτηρίζονται οτιδήποτε άλλο εκτός από θετικά.

Ακολούθησαν μέρες ατελείωτες και δύσκολες με την οικογένεια να λαμβάνει νέα για τον άνθρωπο της αραιά και που, εφόσον λόγω και των εορτών τα νοσοκομεία δεν είχαν αρκετό προσωπικό για να τους ενημερώνει.

Στις 3 Ιανουαρίου του 2021 όμως, ο πατέρας της Φρόσως ξύπνησε από την καταστολή, μετά από 16 ολόκληρες μέρες. Ήταν όμως ακόμα αδύνατος, έπρεπε να υποβάλλεται σε εξετάσεις, να ελέγχουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα τη μνήμη του, αφού πολλοί ασθενείς που βγαίνουν από την καταστολή συνήθως παρουσιάζουν κάποια κενά.

«Το άγχος και η αγωνία μας να μην έχουν τελειωμό. Από εκείνη την μέρα και έπειτα ο παπάς μου έδειχνε θεαματικά σημάδια βελτίωσης. Την πρώτη φορά που μας τον εβάλαν να του μιλήσουμε μέσω του Whats-Up εν επίστεφκε στα μμάθκια του ότι μας έβλεπεν μπροστά του, εν επίστεφκε ότι είμαστεν ζωντανοί», είπε η Φρόσω.

Η επιστροφή στο σπίτι

Στις 27 Ιανουαρίου του 2021, ο πατέρας της Φρόσως επέστρεψε στο σπίτι τους με τον ίδιο να υποστηρίζει ότι ήταν ένα βήμα πριν τον θάνατο.

«Για 16 ολόκληρες μέρες εζούσεν ένα μόνιμο εφιάλτη, 24 ώρες το 24ώρο. Για 16 όλοκληρες μέρες επάσχιζε ούλο του το σώμα για οξυγόνο. 16 ολόκληρες μέρες είχε σύμμαχους τα μηχανήματα που τον υποστήριζαν, τους γιατρούς, τους νοσοκόμους τζαι τες προσευχές όλων μας!», σημείωσε η Φρόσω.

Έπειτα, τόνισε ότι τέσσερις μήνες μετά ο δρόμος είναι ακόμα πολύ μακρύς.

«Ο δικός μου ο παπάς εφκήκεν νικητής έχει όμως πολλούς που εν τα εκαταφέραν, εν έχω κάτι καλύττερο να πω για επίλογο. Όσο και αν δεν το πιστεύκετε έχει κόσμο που έν εστάθηκεν τυχερός και οικογένειες που έν εξαναντάμωσαν με τους δικούς τους, εν τους αγκάλιασαν για τελευταία φορά, εν τους είπαν ότι αγαπούν τους!», ανέφερε.

Δείτε τη συγκινητική ανάρτηση της Φρόσως Δημητρίου:

Πηγή:  Ant1

Tags: Coronavirus

Ροη Ειδησεων

Θεόδωρος Πυρίλλης: “Δε χρωστάω τίποτα σε κανένα κόμμα” (ΒΙΝΤΕΟ-ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ)

Ο Δήμαρχος Παραλιμνίου Θεόδωρος Πυρίλλης καλεσμένος στην εκπομπή Famagusta Talks με τη Γαβριέλλα Ζάρτηλα. Μιλάει…

18 Μαΐου, 2024

Κουμής: Εντός των στόχων μας τα στατιστικά στοιχεία των αφίξεων

Τα στατιστικά στοιχεία αφίξεων του πρώτου τετραμήνου του 2024 καταδεικνύουν ότι είμαστε μέσα στους στόχους…

17 Μαΐου, 2024

Κιβωτός του Κόσμου: Ξεκίνησε η δίκη του πατέρα Αντώνιου για τις κακοποιήσεις παιδιών

Με την κατάθεση της Σαμάνθας Στρατιδάκη, η οποία είναι ειδική επιστήμονας στον Συνήγορο του Πολίτη…

17 Μαΐου, 2024

Υπουργός Εσωτερικών: «Ταύτιση απόψεων στην Υπουργική»

Από τη σημερινή συζήτηση καταγράφεται η ταύτιση απόψεων σε σχέση με την πρωτοβουλία της Κυπριακής…

17 Μαΐου, 2024

H ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας για τα απειλητικά email στα σχολεία

Το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΑΝ), ενημερώνει ότι μεγάλος αριθμός δημόσιων σχολείων στην Κύπρο…

17 Μαΐου, 2024

Νεκρή 77χρονη στην άσφαλτο – Την εγκατέλειψε ο οδηγός

Σε νέα θανατηφόρα οδική σύγκρουση που σημειώθηκε γύρω στις 6:00 το πρωί σήμερα στην Κοκκινοτριμιθιά,…

17 Μαΐου, 2024