Μείωση 40% στις εισπράξεις των πρατηριούχων που γειτνιάζουν με τα οδοφράγματα

Το θέμα της βιωσιμότητας αριθμού πρατηρίων καυσίμων που γειτνιάζουν με την Πράσινη Γραμμή, επαναφέρει ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Πρατηριούχων Πετρελαιοειδών, ο οποίος σε έκτακτη διευρυμένη συνεδρία της Εκτελεστικής Γραμματείας του, αποφάσισε όπως προχωρήσει στη λήψη μέτρων και ενεργειών, μη αποκλειομένων των κινητοποιήσεων, για αντιμετώπιση του προβλήματος.

«Η συνεχώς αυξανόμενη ροή Ελληνοκυπρίων από και προς τα κατεχόμενα και η υποτίμηση της τούρκικης λίρας έχουν δημιουργήσει συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού, με αποτέλεσμα σημαντικός αριθμός πρατηρίων πετρελαιοειδών που γειτνιάζουν με την Πράσινη Γραμμή να έχουν σοβαρότατη μείωση των εργασιών τους που ξεπερνά το 30-40%», σημειώνουν μέσω ανακοίνωσής τους οι πρατηριούχοι.

Η συνεχιζόμενη αυτή κατάσταση, τονίζουν, «έχει δημιουργήσει θέμα βιωσιμότητας σε αριθμό πρατηρίων αλλά επηρεάζει ταυτόχρονα το σύνολο των πρατηρίων παγκύπρια».

Όπως αναφέρεται, η σύσκεψη ομόφωνα αποφάσισε τη λήψη κλιμακωτών μέτρων και ενεργειών. Συγκεκριμένα αποφασίστηκε η εμπλοκή, η συνεργασία και ο συντονισμός με άλλους επηρεαζόμενους επαγγελματικούς φορείς για από κοινού, αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση του προβλήματος. Επίσης, αποφασίστηκε να επιδιωχθούν ξανά νέες συναντήσεις με τα αρμόδια Υπουργεία Εξωτερικών, Οικονομικών, καθώς και με το Τμήμα τελωνείων.

Τέλος, η σύσκεψη εξουσιοδότησε την Εκτελεστική Γραμματεία να προχωρήσει «στη λήψη όλων των αναγκαίων νόμιμων ενεργειών και μέτρων, συμπεριλαμβανομένων και κινητοποιήσεων, αν χρειαστεί, ως έσχατο μέτρο αντιμετώπισης του όλου προβλήματος, το οποίο δυστυχώς με την πάροδο του χρόνου και έχει ήδη πάρει ανησυχητικές διαστάσεις», όπως αναφέρεται.