Μισό κιλό αδασμολόγητου καπνού και 240 κροτίδες κατασχέθηκαν στην Πύλα

Μισό κιλό αδασμολόγητου καπνού και 240 κροτίδες κατασχέθηκαν στην Πύλα

Σχέδιο χωρίς τίτλο 2021 04 29T092259.242 Αστυνομία

Μισό περίπου κιλό αδασμολόγητου καπνού, εντοπίστηκε σε αυτοκίνητο που οδηγούσε νεαρός ηλικίας 20 ετών στην Πύλα, κατά τη διάρκεια συντονισμένης επιχείρησης ελέγχων που διενεργήθηκε χθες το απόγευμα. Κατασχέθηκαν επίσης 240 κροτίδες που εντοπίστηκαν στην κατοχή κατοίκου χωριού της επαρχίας Λάρνακας.

Σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Αρχηγείου Αστυνομίας αναφέρεται ότι κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, που διήρκησε δύο ώρες από τις πέντε μέχρι τις επτά χθες το απόγευμα, μέλη της Αστυνομίας Κύπρου, της Αστυνομίας των Βρετανικών Βάσεων Δεκέλειας και των Ηνωμένων Εθνών διενήργησαν ευρεία συντονισμένη επιχείρηση ελέγχων στη περιοχή της Πύλας.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης έγιναν συνολικά 30 έλεγχοι οχημάτων και 42 πολιτών, από τους οποίους προέκυψαν μια καταγγελία για τροχαία αδικήματα και τέσσερις καταγγελίες πολιτών για αδικήματα κατά παράβαση του περί Λοιμοκάθαρσης Νόμου.

Ακόμα σε έλεγχο που διενεργήθηκε σε αυτοκίνητο που οδηγείτο από 20χρονο, κάτοικο Λάρνακας, εντοπίστηκε ποσότητα αδασμολόγητου καπνού ναργιλέ, βάρους μισού περίπου κιλού.

Τη διερεύνηση της υπόθεσης ανέλαβε το Τμήμα Τελωνείων, λειτουργοί του οποίου επέβαλαν εξώδικο πρόστιμο στον 20χρονο και κατάσχεσαν τον αδασμολόγητο καπνό.

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο της επιχείρησης, μέλη της Αστυνομίας των Βρετανικών Βάσεων, προχώρησαν στη σύλληψη κατοίκου χωριού της επαρχίας Λάρνακας, αφού στην κατοχή του εντοπίστηκαν 240 κροτίδες, οι οποίες κατασχέθηκαν.