Μόρφου: Μέσα από τον πόλεμο λύνονται προβλήματα – Ξεκίνησε ο Μεγάλος Πόλεμος (BINTEO)

Θέση για τα πεπραγμένα στην Ουκρανία μετά και τη ρωσική εισβολή έλαβε ο Μητροπολίτης Μόρφου

1621dbc91e8d7c 12

Θέση για τα πεπραγμένα στην Ουκρανία μετά και τη ρωσική εισβολή έλαβε ο Μητροπολίτης Μόρφου.

Κατά τη διάρκεια του κηρύγματός του στη Λειτουργία της Κυριακής της Απόκρεω, στον Ιερό Ναό του Αγίου Κυπριανού και Ιουστίνης στο Μένικο, ο Μόρφου Νεόφυτος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στη ρωσική εισβολή.

Υπενθυμίζεται ότι προ ημερών o Μόρφου είχε προβάλει τη θέση ότι «πρέπει να γίνει πόλεμος για να ξεκαθαρίσουν τα διαβολόπαιδα».

«Όλα και η εποχή μας της Μεγάλης Σαρακοστής και ο Μεγάλος Πόλεμος που ξεκίνησε ήδη, μας ωθούν σε μετάνοια. Προσωπική, εθνική αλλά και παγκόσμια μετάνοια. Και επειδή τα γεγονότα συνεχώς θα αυξάνουν, θα έχουμε λίγα διαλείμματα μετά θα συνεχίζουν και θα συνεχίζουν μέχρι να φτάσουν στον Παγκόσμιο Πόλεμο που θα γίνει, θα σας παρακαλέσω πολύ όσοι προσεύχεστε πολύ, πιο τακτικά να κάνετε και προσευχή: Κύριε Ιησού Χριστέ, ειρήνευσον τον κόσμο σου. Είναι ευθύνη εμάς των Ορθοδόξων.. όχι να περιοριζόμαστε.. Να προσευχόμαστε για όλους αυτούς τους ανθρώπους που μπήκαν στη δίνη της εμπόλεμης ζώνης», είπε κατά το τέλος του κηρύγματος.

Συμπλήρωσε λέγοντας ότι «αυτό θέλει ο πειρασμός, αλλά πολλές φορές και μέσα από έναν πόλεμο λύνονται προβλήματα. Πιστεύω ότι αυτός ο πόλεμος που άρχισε αλλά και οι υπόλοιποι που έρχονται.. (είναι προσωπική μου άποψη), περισσότερο είναι εγχείρηση. Μια εγχείρηση σε έναν απόστημα που προκάλεσε η δική μας αμαρτία.

Η δική μας αμετανοησία.  Ο Θεός να μας αξιώσει να αξιοποιήσουμε και τη Μεγάλη Σαρακοστή που εισερχόμεθα αλλά και τον πόλεμο της Ουκρανίας και αυτόν που γίνεται μέσα στην καρδιά του καθενός», κατέληξε.