«Ναι» στη στήριξη ξενοδοχοϋπάλληλων που δεν λάμβαναν επίδομα

Η συμφωνία αναμένεται να εγκριθεί στην αυριανή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου

123 34 επίδομα, εργαζομενοι, πανδημία, ΣΕΚ, συνεδρίαση

Η ΣΕΚ μέσα από τη διακηρυγμένη θέση της να αποτελεί μέρος της λύσης συνδράμοντας έτσι στην καλύτερη διαχείριση των προβλημάτων που αφορούν και επηρεάζουν τους εργαζόμενους, είχε συνάντηση σήμερα με την υπουργό Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, σε σχέση με την ανάγκη επέκτασης της κάλυψης των εποχιακών ξενοδοχοϋπαλλήλων για την περίοδο Δεκεμβρίου – Ιανουαρίου, που δεν μπορούν να καλυφθούν από την υφιστάμενη συμφωνία, σε σχέση με τα Σχέδια της Αρχής Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού (ΑνΑΔ).

Η ΣΕΚ, μέσα από τη διαδικασία του διαλόγου, έχοντας εντοπίσει το κενό που δημιουργήθηκε μετά τη σύναψη της συμφωνίας, εδώ και μέρες καταβάλλει προσπάθεια για οριστική διευθέτηση του θέματος.

Σε σημερινή συνάντηση με την υπουργό Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, έχουμε καταλήξει σε από κοινού αποδεχτή διευθέτηση, έτσι ώστε οι επηρεαζόμενοι ξενοδοχοϋπάλληλοι που θα αξιοποιήσουν τη δυνατότητα κάλυψης μέσω των Σχεδίων της ΑνΑΔ να λάβουν επιπρόσθετο επίδομα για την περίοδο Δεκεμβρίου – Ιανουαρίου.

Η συμφωνία αυτή αναμένεται να εγκριθεί στην αυριανή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

Η ΣΕΚ εκφράζει τις ευχαριστίες της προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, την υπουργό Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, τον υπουργό Οικονομικών για την αποδέσμευση του απαραίτητου κονδυλίου, όπως επίσης και τον Πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού για την ευαισθητοποίηση και συνδρομή του στην υιοθέτηση της πρότασης της ΣΕΚ, η οποία επιλύει το πρόβλημα.

Σημειώνεται επίσης ότι, κατά τη συνάντηση με την υπουργό Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, στην οποία η ΣΕΚ εκπροσωπήθηκε από το Γενικό Γραμματέα, τον Γενικό και τον Αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα της Ομοσπονδίας Ξενοδοχοϋπαλλήλων, συζητήθηκε η διαδικασία επίσπευσης του ανεργιακού και άλλων επιδομάτων που καταβάλλονται από το Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Η ΣΕΚ συνεχίζει να συνδικαλίζεται με την ίδια τεκμηρίωση, συνέπεια και αποτελεσματικότητα, πετυχαίνοντας ρυθμίσεις που καλύπτουν τις ανάγκες των εργαζομένων, αξιοποιώντας στο μέγιστο δυνατό βαθμό το θεσμικό πλαίσιο του Κοινωνικού διαλόγου.