«Ναι» στην ολοήμερη αποχή είπε η συντριπτική πλειοψηφία μαθητών

CFD19021 3CF8 4696 A516 068C1B220A70 Μαθητές, Τετράμηνα

Θετικά απάντησε η συντριπτική πλειοψηφία των μαθητών στο δημοψήφισμα που οργάνωσε η ΠΣΕΜ, για κλιμάκωση των μέτρων και πραγματοποίηση ολοήμερης αποχής από τα μαθήματα. Συγκεκριμένα 14.036 μαθητές τάχθηκαν υπέρ της ολοήμερης αποχής, ενδυναμώνοντας τη θέση της ΠΣΕΜ σε αντίθεση με 2.967 μαθητές που τάχθηκαν κατά. Συνολικά ψήφισαν 17.775 και λευκό/άκυρο επέλεξαν 772 μαθητές

Υπενθυμίζεται ότι παγκύπριο δημοψήφισμα διεξήγαγε η ΠΣΕΜ σήμερα, προκειμένου να αποφασίσουν οι μαθητές το επόμενο βήμα όσον αφορά τις εξετάσεις ανά τετράμηνο.

Η ΠΣΕΜ κάλεσε το μαθητικό κίνημα ενωμένα και συλλογικά να αποφασίσει για το πως θα ασκηθεί πίεση στο Υπουργείο Παιδείας για να τροποποιήσει τη νομοθεσία, να καταργήσει τις εξετάσεις ανά τετράμηνο και να διαμορφώσει τον τρόπο αξιολόγησης του μαθητή ώστε να έχει στο επίκεντρο του την ολόπλευρη μόρφωση και την κριτική σκέψη και όχι το βαθμό.

Κάλεσε, παράλληλα, τα Κεντρικά Μαθητικά Συμβούλια να αναλάβουν τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος, να συλλέξουν τα ψηφοδέλτια και να τα παραδώσουν στη Γραμματεία της ΠΣΕΜ και προσθέτει ότι τα ψηφοδέλτια θα δοθούν στα Κεντρικά Μαθητικά Συμβούλια από μέλη της Γραμματείας της ΠΣΕΜ.

«Τα ΚΜΣ θα έχουν την ευθύνη να διεξάγουν το δημοψήφισμα σε όλες τις τάξεις κατά την 3η περίοδο. Μετά την διεξαγωγή του δημοψηφίσματος θα δώσουν τα ψηφοδέλτια σε εκπροσώπους της ΠΣΕΜ. Ψηφίζουμε με: √ ή Χ ή + στο ερώτημα: Συμφωνείτε ως επόμενο βήμα και μέσο πίεσης προς το Υπουργείο Παιδείας να κλιμακώσουμε τον αγώνα μας πραγματοποιώντας ολοήμερη αποχή από τα μαθήματα;», κατέληξε η ΠΣΕΜ, σε ανακοίνωση της.

Σε ανακοίνωση της προς τα Κεντρικά Μαθητικά Συμβούλια Λυκείων, Τεχνικών Σχολών και εξατάξιων Γυμνασίων με θέμα «Παγκύπριο Δημοψήφισμα στις 29/1», η ΠΣΕΜ αναφέρει ότι «μετά τη μεγαλειώδη κινητοποίηση στις 16 Ιανουαρίου έξω από το Προεδρικό και το ξεκάθαρο μήνυμα που στείλαμε ενάντια στις εξετάσεις ανά τετράμηνο κρίνουμε αναγκαίο να απευθυνθούμε στη βάση των μαθητών για το επόμενο βήμα».

«Αποφασίσαμε λοιπόν να διεξάγουμε Παγκύπριο δημοψήφισμα σε όλους τους μαθητές για να αποφασίσουμε το επόμενο βήμα ώστε να καταργηθούν οι εξετάσεις ανά τετράμηνο και να γίνει ένας πραγματικός διάλογος για την αξιολόγηση του μαθητή και να εφαρμόσουμε ένα σύστημα που θα έχει στο επίκεντρο τον μαθητή», προσθέτει.

Πηγή: Φιλελεύθερος