Νέα αύξηση στην τιμή υγραερίου στα κατεχόμενα, υπάρχουν καύσιμα, λέει ο «υπουργός ενέργειας»

Η νέα τιμή μπορεί να φτάσει και τα 180 ΤΛ τη φιάλη (περίπου 12 ευρώ) από τα 140 ΤΛ που είναι τώρα

katexomena Κατεχόμενα, Καύσιμα

Προς νέα αύξηση της τιμής της φιάλης υγραερίου οδεύουν στα κατεχόμενα, με τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ να γράφουν ότι η νέα τιμή μπορεί να φτάσει και τα 180 ΤΛ τη φιάλη (περίπου 12 ευρώ) από τα 140 ΤΛ που είναι τώρα.

Σήμερα η ισοτιμία ήταν πάνω από 13 ΤΛ το δολάριο, πάνω από 15 για το ευρώ και 18,3 για τη στερλίνα.

Στο μεταξύ, μετά τα δημοσιεύματα ότι τελειώνει και η αμόλυβδη βενζίνη, ο «υπουργός ενέργειας και οικονομίας», Σουνάτ Ατούν δήλωσε ότι δεν πρέπει να υπάρχει ανησυχία και σύντομα η δυσκολία στην προμήθεια των καυσίμων θα ξεπεραστεί.

Την ίδια ώρα ο «πρωθυπουργός» Φαίζ Σουτζιούογλου κάλεσε τον κόσμο που έχει πληροφορίες ή πιστεύει ότι υπάρχουν πρατηριούχοι που αποθηκεύουν καύσιμα, να το καταγγείλουν στη γραμμή του “πολίτη”, το 171. Θα τους επιβληθούν πρόστιμα εάν κάτι τέτοιο διαπιστωθεί, πρόσθεσε.

Η εταιρεία ΚΡΕΤ, μια από τις μεγαλύτερες στην προμήθεια και διάθεση καυσίμων, ανακοίνωσε σήμερα ότι δεν υπάρχει πρόβλημα και πως έχει παραγγείλει 7 τάνκερ με καύσιμα και 2 με υγραέριο.

Και ο γενικός διευθυντής της ALPET δήλωσε πως δεν θα υπάρξει νέα κρίση καυσίμων, αλλά θεωρεί εκ των ων ουκ άνευ την αύξηση και πάλι στην τιμή τους. Σημείωσε δε ότι η ζήτηση στα κατεχόμενα είναι στο 1κ λίτρα την ημέρα, 30 εκ λίτρα το μήνα. Και η δική του εταιρεία, πρόσθεσε, εκτός από τα 3 τάνκερ κάθε μήνα, παρήγγειλε άλλα δύο με καύσιμα για τον τρέχον μήνα.

Ο «υπουργός ενέργειας» είχε σήμερα συνάντηση με τις δύο αυτές μεγάλες εταιρείες καυσίμων στα κατεχόμενα για να συζητήσει το θέμα της προμήθειας, της ασφάλειας και της τιμολόγησης.

(ΚΥΠΕ/ΟΑ/ΡΠΑ/ΓΒΑ)