Νέα κίτρινη προειδοποίηση: Παραμένει στα ύψη η θερμοκρασία

kausonas e 7717 1200x675 1 Καιρός

Ξεπερνά τους 40 βαθμούς η θερμοκρασία

Σήµερα, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά τοπικά το πρωί ενδέχεται να παρατηρούνται παροδικές µέσες νεφώσεις. Το πρωί δυνατό κατά τόπους να παρατηρείται αραιή σκόνη, ωστόσο σύντοµα αναµένεται να υποχωρήσει. Οι άνεµοι θα πνέουν το πρωί κυρίως θαλάσσιοι, ασθενείς, 3 Μποφόρ για να καταστούν από το µεσηµέρι και µετά νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 Μποφόρ.

Παροδικά, το απόγευµα, στα νότια και νοτιοδυτικά, θα πνέουν µέχρι πολύ ισχυροί, 4 µε 5 Μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 41 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 35 στα νότια και στα ανατολικά παράλια και γύρω στους 33 βαθµούς στα υπόλοιπα παράλια καθώς και στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά τοπικά θα παρατηρείται κατά διαστήµατα αυξηµένη χαµηλή νέφωση. Οι άνεµοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και τοπικά µεταβλητοί, ασθενείς, 2 µε 3 Μποφόρ και η θάλασσα θα είναι ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 23 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 24 στα νοτιοανατολικά και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 22 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 21 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Τετάρτη, την Πέµπτη και την Παρασκευή, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος.

Η θερµοκρασία δεν αναµένεται να σηµειώσει αξιόλογη µεταβολή κατά το τριήµερο, στο εσωτερικό και στα παράλια, για να παραµείνει πάνω από τις µέσες κλιµατολογικές τιµές, ωστόσο στα ψηλότερα ορεινά θα σηµειώσει µικρή άνοδο, για να κυµανθεί αισθητά πιο πάνω από τις µέσες κλιµατολογικές τιµές.

Famagusta.News