Νέα κίτρινη προειδοποίηση για βροχές και καταιγίδες

kairos vroxi 0 Καιρός, κίτρινη προειδοποίηση, ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ

Νέα κίτρινη προειδοποίηση εξέδωσε η Μετεωρολογική Υπηρεσία για τα έντονα καιρικά φαινόμενα που θα σημειωθούν στο νησί.

Η προειδοποίηση έχει τεθεί σε ισχύ από τις 05:00 το πρωί της Πέμπτης μέχρι τις 05:00 της Παρασκευής.

15e0d76c105def Καιρός, κίτρινη προειδοποίηση, ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ

Αναλυτικά το δελτίο καιρού:

Σήµερα ο καιρός θα είναι µερικώς συννεφιασµένος, και κατά διαστήµατα κυρίως συννεφιασµένος, ενώ αναµένονται τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες καθώς και χιονόπτωση στα ψηλότερα ορεινά. Οι άνεµοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, ασθενείς και τοπικά µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ, αλλά τοπικά στα βόρεια µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ. Σε καταιγίδα οι άνεµοι δυνατό να µεταβάλλονται και να ενισχύονται στα 5 µε 6 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη και σταδιακά, στα προσήνεµα, µέχρι ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 15 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 16 στα παράλια και γύρω στους 4 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά. Το πρωί αναµένεται να επικρατεί παγετός, στα ορεινά και αρχικά τοπικά στα ηµιορεινά.

Απόψε ο καιρός θα είναι κατά διαστήµατα συννεφιασµένος, ενώ αναµένονται τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες κατά διαστήµατα, καθώς και χιονόπτωση στα ψηλότερα ορεινά. Οι άνεµοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί και σταδιακά τοπικά νότιοι, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ, αλλά τοπικά µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ. Σε καταιγίδα οι άνεµοι δυνατό να µεταβάλλονται και να ενισχύονται στα 5 µε 6 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη µέχρι ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 6 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 9 στα παράλια και γύρω στο µηδέν στα ψηλότερα ορεινά. Στα ορεινά και τοπικά στα ηµιορεινά θα σχηµατιστεί παγετός.

Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασµένος και αναµένονται βροχές κατά διαστήµατα, στις περισσότερες περιοχές και µεµονωµένες καταιγίδες. Τοπικά στα ορεινά θα χιονίζει κατά διαστήµατα. Τη νύκτα αναµένεται βελτίωση του καιρού. Το Σάββατο, περίοδοι µε ηλιοφάνεια θα εναλλάσσονται µε συννεφιά, ενώ αναµένονται µεµονωµένες βροχές ή καταιγίδα, καθώς και παροδική χιονόπτωση, στα ψηλότερα ορεινά. Την Κυριακή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, µε τοπικά αυξηµένες νεφώσεις κατά διαστήµατα. Το απόγευµα πιθανό να σηµειωθούν µεµονωµένες βροχές, στα ορεινά, ή και παροδική ελαφρά χιονόπτωση, στα ψηλότερα ορεινά.Η θερµοκρασία θα σηµειώσει µικρή πτώση την Παρασκευή, για να κυµανθεί λίγο πιο κάτω από τις µέσες κλιµατολογικές τιµές, ενώ µέχρι την Κυριακή θα σηµειώσει άνοδο, για να κυµανθεί γύρω στις µέσες κλιµατολογικές τιµές.

Το ύψος του χιονιού στην πλατεία Τροόδους, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 31 εκατοστά.

Πηγή: sigmalive