Νεαρή έγκυος με κορωνοϊό νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση – Φόβοι για αύξηση των εισαγωγών

Σε σοβαρή κατάσταση με αναπνευστική ανεπάρκεια νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Λευκωσίας νεαρή έγκυος η οποία προσβλήθηκε με κορωνοϊό και βρίσκεται σε συνθήκες αυξημένης φροντίδας. Πρόκειται για το δεύτερο σοβαρό περιστατικό με εγκυμονούσα που καταγράφεται το τελευταίο διάστημα.

Στο μεταξύ ανησυχία προκαλεί η αύξηση που παρατηρείται στις νοσηλείες νεαρών προσώπων οι οποίοι παρουσιάζουν μάλιστα σοβαρά συμπτώματα και χρήζουν αναπνευστικής υποστήριξης.

«Είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε τόσα πολλά περιστατικά μαζεμένα με μάσκα εισπνοής ή χρήζουν άλλης θεραπευτικής προσέγγισης, ούτως ώστε να υποστηριχθεί το αναπνευστικό τους σύστημα, είναι κάπως ανησυχητικό αυτό», δήλωσε ο Χαράλαμπος Χαριλάου, εκπρόσωπος τύπου ΟΚΥΠΥ.

Καμπανάκι και για τις αλυσίδες που εντοπίστηκαν το τελευταίο διάστημα σε οίκους ευγηρίας με τους αρμοδίους να συστήσουν προσοχή και τήρηση των πρωτοκόλλων που αφορούν τα επισκεπτήρια σε κλειστές δομές.

Η διάμεση ηλικία των νοσηλευομένων είναι τα 52 με 53 έτη.

Ο αριθμός των νοσηλευομένων παραμένει σε πολύ ψηλά επίπεδα. Μικρή ανάσα έδωσε χθες η μείωση κατά 10 των νοσηλευομένων. Ωστόσο οι διασωληνωμένοι έφτασαν τους 29, με τον ΟΚΥΠΥ να προειδοποιεί ότι οι εισαγωγές στα νοσοκομεία θα συνεχιστούν και τις επόμενες μέρες λόγω του μεγάλου αριθμού των κρουσμάτων που εντοπίζεται καθημερινά.

«Ίσως για πρώτη μέρα είχαμε καταφέρει να εξισορροπήσουμε τις εισαγωγές με τα εξιτήρια, για αυτό έχουμε δει την μικρή μείωση η οποία στο παρόν στάδιο στατιστικά δεν συσχετίζεται αλλά πιστεύουμε ότι τις επόμενες μέρες θα υπάρχει πλήρης εξισορρόπηση μεταξύ εισαγωγών και εξιτηρίων ούτως ώστε να δούμε σταθεροποίηση των περιστατικών», ανάφερε ο κ. Χαριλάου.

Τα νοσοκομεία αντιμετωπίζουν πίεση λόγω της νοσηλείας μεγάλου αριθμού ασθενών με άλλες παθήσεις, οι οποίοι πλέον αποστέλλονται στον ιδιωτικό τομέα καθώς και της απουσίας προσωπικού λόγω των θερινών διακοπών. Πρόβλημα το οποίο αναμένεται ότι θα ρυθμιστεί, καθώς εγκρίθηκε το σχέδιο αγοράς εφημεριών από γιατρούς και νοσηλευτές. Πάντως Υπουργείο Υγείας και ΟΚΥΠΥ ξεκαθαρίζουν ότι η κατάσταση στα νοσοκομεία αν και δύσκολη, είναι υπό έλεγχο.

«Ήδη αυτή τη στιγμή που μιλάμε, η κατάσταση είναι πλήρως ικανοποιητική και τα πράγματα είναι σε μια πολύ ικανοποιητική και πολύ καλή κατάσταση. Η Γ.Δ είναι συντονίστρια., μετακινήσαμε πολλή κόσμο από κρατικά νοσηλευτήρια στα ιδιωτικά και δεν υπάρχει πρόβλημα αυτή η στιγμή», τόνισε ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χατζηπαντέλας.

«Ούτε χάος επικρατεί, ούτε καταρρέουν τα νοσοκομεία, τα νοσοκομεία έχουν ένα σχέδιο δράσης το οποίο είναι σε πλήρη εξέλιξη. Κλίνες ανοίγουν καθημερινά, εκεί και όπου αποστέλλονται περιστατικά στον ιδιωτικό τομέα οι κλίνες αυτές αδρανοποιούνται ούτως ώστε το προσωπικό να μεταφερθεί σε άλλους θαλάμους», δήλωσε ο Εκπρόσωπος τύπου ΟΚΥΠΥ.

Ήδη από χθες στα νοσοκομεία Λευκωσίας και Λάρνακας αναπτύχθηκαν περισσότερες κλίνες ενώ την ερχόμενη Τετάρτη θα επαναλειτουργήσει ο θάλαμος covid στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου.

Πηγή: Omegalive

Ροη Ειδησεων

Εποικισμός κατεχόμενης Δερύνειας: Έντονη αντίδραση Δήμου Παραλιμνίου – Δερύνειας

Την έντονη αντίδρασή του εκφράζει μέσω ανακοίνωσής του ο Δήμος Παραλιμνίου - Δερύνειας για τις…

8 Ιουλίου, 2024

Υπουργικό: Αυξάνονται οι συνοδοί σε Δημοτικά και Γυμνάσια

Με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου αυξάνεται από την νέα σχολική χρονιά ο αριθμός των συνοδών…

8 Ιουλίου, 2024

Σχέδια επιδότησης διδάκτρων και σίτισης παιδιών αποφάσισε το Υπουργικό

Την προκήρυξη του σχεδίου επιδότησης διδάκτρων και σίτισης παιδιών ηλικίας μέχρι τεσσάρων χρόνων για την…

8 Ιουλίου, 2024

Ουκρανία: Εικόνες-σοκ από τον ρωσικό βομβαρδισμό παιδιατρικού νοσοκομείου στο Κίεβο

Τουλάχιστον 24 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περίπου 50 τραυματίστηκαν σήμερα σε όλη την Ουκρανία, καθώς η…

8 Ιουλίου, 2024

Καβγάς μεταξύ επιβατών αεροπλάνου οδήγησε τον πιλότο σε αναγκαστική προσγείωση

Εκτός ελέγχου βγήκε η κατάσταση σε πτήση της Ryanair με τον πιλότο να πραγματοποιεί αναγκαστική…

8 Ιουλίου, 2024

Σε εξέλιξη πυρκαγιά στο Φασούρι Λεμεσού

Πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι στην περιοχή των ευκαλύπτων Φασουρίου, παρά το Ακρωτήρι, η οποία εμπίπτει…

8 Ιουλίου, 2024