Νέες αυξήσεις τιμών καυσίμων στα κατεχόμενα – Ουρές στα βενζινάδικα

Ουρές σχηματίστηκαν χθες το απόγευμα στα βενζινάδικα στα κατ

regular gas Κατεχόμενα

Ουρές σχηματίστηκαν χθες το απόγευμα στα βενζινάδικα στα κατεχόμενα, όταν έγινε γνωστό πως τα πρατήρια θα κλείσουν στις 17.00 αντιδρώντας στην έλλειψη προμήθειας καυσίμων. Η μία εκ των δύο εταιρειών πρατηρίων βενζίνης, η Κ ΡΕΤ, ανακοίνωσε ότι το πρόβλημα στην προμήθεια δημιουργήθηκε λόγω της κακοκαιρίας στη θάλασσα, που προκάλεσε καθυστέρηση στην άφιξη του τάνκερ.

Αργά χθες το βράδυ δημοσιεύθηκαν στην «επίσημη εφημερίδα» οι νέες τιμές καυσίμων, με βάση τη νέα τιμολογιακή πολιτική στο ψευδοκράτος που καθορίζει αυθημερόν τις τιμές, ανάλογα με την προμήθεια και τη διεθνή αγορά. Μετά τις νέες αυξήσεις, που αποτελούν και κύριο θέμα στα σημερινά πρωτοσέλιδα των τ/κ εφημερίδων, το πρωί σήμερα, ο σύνδεσμος πρατηριούχων ανακοίνωσε ότι τα πρατήρια βενζίνης προμηθεύουν κανονικά, καθώς οι δύο εταιρείες Κ ΡΕΤ (τ/κ ιδιοκτησίας) και ALPET (τουρκικής ιδιοκτησίας, όμιλος Αλτίνμπας) τους προμηθεύουν κι αυτοί κανονικά. Σημειώνεται ότι χθες η Κ ΡΕΤ έδινε μόνο 2000 λίτρα βενζίνης σε κάθε πρατήριο.

Μετά τα μεσάνυχτα, η βενζίνη 95 οκτανίων πωλείται στις 18.57 ΤΛ (1,15 ευρώ) το λίτρο, η βενζίνη 98 οκτανίων στις 18.82 ΤΛ (1,17 ευρώ) το λίτρο, η Euro dizel στις 20.88 ΤΛ (1,30 ευρώ) και η κηροζίνη στις 20.12 TΛ (1,25 ευρώ). Οι αυξήσεις είναι 1,24%, 2,81% και 3,1% αντίστοιχα.

Ο διευθυντής της Κ ΡΕΤ, Μαλίκ Ισίμτεκιν είχε δηλώσει χθες ότι το τάνκερ με τα καύσιμα είχε 5 μέρες καθυστέρηση λόγω θαλασσοταραχής και πως το θέμα των αυξήσεων στις τιμές δεν είναι δουλειά των εταιρειών, αλλά του «υπουργικού συμβουλίου». Ωστόσο τ/κ ΜΜΕ, όπως η Κίπρις ποστασί, έγραψε πως οι εταιρείες – προμηθευτές μείωσαν τις ποσότητες ενόψει φημών για νέες επερχόμενες αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων, όπως και αποφασίστηκε.

Η Κίπρις ποστασί αναφέρει ότι πρατηριούχοι σε αναρτήσεις τους σήμερα με φωτογραφίες των φορτηγών τους να γεμίσουν καύσιμα σχολιάζουν: «Εγιναν χθες βράδυ αυξήσεις, σήμερα όλα κυλούν μέλι γάλα».