Νέο πακέτο στήριξης επιχειρήσεων

Έμφαση στην ξενοδοχειακή βιομηχανία

5bf90254cd3a1838444d4ab2 Coronavirus, Οικονομία, πακέτο στήριξης

«Κλείδωσε» χθες κατά τη συνάντηση της Υπουργού Εργασίας και του Προέδρου της Δημοκρατίας, το νέο πακέτο στήριξης της κυβέρνησης για την ενίσχυση του επιχειρείν και της απασχόλησης.

Η Ζέτα Αιμιλιανίδου ενημέρωσε διεξοδικά για το σχέδιο τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και απομένουν μόνοι οι ανακοινώσεις, καθώς χθες Παρασκευή εξέπνευσαν τα έκτακτα σχέδια του Υπουργείου για την επιδότηση των εργαζομένων και επιχειρήσεων που ίσχυαν από την αρχή της κρίσης του κορωνοϊού.

Τα νέα μέτρα θα έχουν ισχύ από σήμερα μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου και θα επικυρωθούν στην επόμενη Συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, που αναμένεται να πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τετάρτη.

Με δεδομένη την μεγάλη επιβάρυνση των δημόσιων οικονομικών, η στήριξη θα είναι πλέον στοχευμένη, ενώ θα περιοριστεί σημαντικά ο αριθμός των δικαιούχων τόσο των επιχειρήσεων, όσο και των εργαζομένων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1, το μεγαλύτερο μέρος του σχεδίου αφορά την ξενοδοχειακή βιομηχανία και σε μικρότερο βαθμό και άλλους κλάδους, των οποίων η οικονομική δραστηριότητα συνεχίζει να πλήττεται από την πανδημία. Συγκεκριμένα θα είναι αυξημένο πέραν του 25% που ίσχυε με βάση τα προηγούμενα σχέδια, το ποσοστό της μείωσης του κύκλου των εργασιών των επιχειρήσεων, που θα μπορούν να συμμετάσχουν στο σχέδιο.

Στο νέο σχέδιο αλλάζει και η επιδοματική πολιτική της κυβέρνησης, καθώς όπως πληροφορείται ο ΑΝΤ1, τα επιδόματα θα καταβάλλονται στον εργοδότη και όχι στον εργαζόμενο. Πάντως θα υπάρχουν και στο νέο πακέτο στήριξης δικλείδες ασφαλείας προκειμένου να κατοχυρώνονται τα εργασιακά και μισθολογικά δικαιώματα των εργαζομένων.

Πηγή: Ant1.com.cy