Νεότερη ενημέρωση από το οδικό δίκτυο

Μόνο για οχήματα 4Χ4 ή με αντιολισθητικές αλυσίδες οι δρόμοι προς Τρόοδος

123 24 αντιολισθητικές αλυσίδες, Οδικό Δίκτυο, Τρόοδος

Μόνο για οχήματα 4Χ4 ή με αντιολισθητικές αλυσίδες οι δρόμοι προς Τρόοδος

Ανοικτοί μόνο για οχήματα με κίνηση και στους τέσσερις τροχούς ή εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες παραμένουν όλοι οι δρόμοι που οδηγούν στο Τρόοδος, και συγκεκριμένα οι δρόμοι Πλατρών-Τροόδους, Καρβουνά-Τροόδους και Προδρόμου-Τροόδους.

Στην ευρύτερη περιοχή του Τροόδους, οι δρόμοι είναι ολισθηροί λόγω ελαφριάς χιονόπτωσης που σημειώνεται γύρω στις 11.00 το μεσημέρι της Τρίτης, ενώ ολισθηροί είναι και οι δρόμοι Παλαιχωρίου-Αγρού, δρόμοι στην περιοχή Παπούτσας και δρόμοι στην περιοχή Συκόπετρας.

Στις υπόλοιπες ορεινές περιοχές, σε Μόρφου και Λευκωσία δεν παρατηρούνται ιδιαίτερα προβλήματα στο οδικό δίκτυο.

Χωρίς οποιοδήποτε ιδιαίτερο πρόβλημα είναι και η κατάσταση στους αυτοκινητοδρόμους και στο οδικό δίκτυο των αστικών περιοχών.

Η Αστυνομία συστήνει ιδιαίτερη προσοχή σε όσους διακινούνται στις ορεινές περιοχές, όπου οι οδηγοί οχημάτων καλούνται να κινούνται με ασφαλή, χαμηλή ταχύτητα, να διατηρούν απόσταση ασφαλείας από προπορευόμενα οχήματα, και να δίνουν προτεραιότητα σε άλλους διερχόμενους οδηγούς όπου χρειαστεί.

Γενικότερα όσοι θα διακινούνται στο οδικό δίκτυο, καλούνται να συμμορφώνονται με τα σήματα τροχαίας και να τηρούν τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας για αποφυγή τροχαίων δυστυχημάτων.

Επισημαίνεται ότι η κατάσταση στο οδικό δίκτυο είναι μεταβαλλόμενη λόγω των χειμερινών συνθηκών που επικρατούν. Προτρέπεται το κοινό πριν τις διακινήσεις του, να ενημερώνεται για την κατάσταση στο οδικό δίκτυο, μέσω και των ανακοινώσεων της Αστυνομίας, όπως δημοσιεύονται στην ενημερωτική ιστοσελίδα www.cypruspolicenews.com, στην κατηγορία Οδικό Δίκτυο, στους λογαριασμούς της Αστυνομίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης Twitter και Facebook, καθώς και στην εφαρμογή – application – «Αστυνομία Κύπρου».