Νομικά μέτρα μελετούν οι υποψήφιοι για τις λίστες διορισίμων

α 2 Εκπαίδευση, Εκπαιδευτικοί, Παιδεία, Υπουργείο Παιδείας

Ήδη οργανώνονται οι υποψήφιοι για να διεκδικήσουν ακύρωση της διαδικασίας εξετάσεων καθώς όπως αρκετοί υποστηρίζουν δεν έχουν ακολουθηθεί οι προβλεπόμενες διαδικασίες, γεγονός που αφαιρεί από την αξιοπιστία και το αδιάβλητο των εξετάσεων.

Αρκετοί άλλωστε είναι αυτοί που προτίθενται να κινηθούν νομικά και να ζητήσουν αποζημιώσεις, λόγω του ότι προέβησαν σε ειδικές ρυθμίσεις για να μπορούν να συμμετάσχουν στη διαδικασία αυτή, με αποτέλεσμα από τη χθεσινή ακύρωση των εξετάσεων να υποστούν σοβαρό οικονομικό αλλά και ψυχικό κόστος.

Συμβουλεύτηκαν ήδη νομικούς συμβούλους και έχουν συντάξει και σχετικές ενδεικτικές επιστολές:

a Εκπαίδευση, Εκπαιδευτικοί, Παιδεία, Υπουργείο Παιδείας

a1 Εκπαίδευση, Εκπαιδευτικοί, Παιδεία, Υπουργείο Παιδείας

Οι αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι πολύ έντονες με αρκετούς υποψηφίους να εκφράζουν τη δυσαρέσκιά τους για το ότι δεν κύλησαν τα δεδομένα όπως είχε υποσχεθεί το Υπουργείο.

Τη διεξαγωγή διοικητικής έρευνας διέταξε ο Υπουργός Παιδείας, μετά την γκάφα ολκής, που τίναξε στον αέρα τις χθεσινές εξετάσεις των εκπαιδευτικών για την εξασφάλιση θέσης στη δημόσια εκπαίδευση, με το νέο σύστημα διορισμών, αφού ανήρτησε στην ιστοσελίδα του τα θέματα των εξετάσεων, μία ώρα πριν την έναρξη της γραπτής εξέτασης.

Ήδη ορίστηκε ερευνών λειτουργός για το θέμα.

Για ένα ατυχές και απαράδεκτο συμβάν έκανε λόγο ο Κώστας Καδής.

Για το Υπουργείο Παιδείας, τόνισε, το θέμα αυτό είναι πάρα πολύ σοβαρό και θα είναι αμείλικτο στη διερεύνηση των ευθυνών, από όπου κι αν προέρχονται, και για τα λάθη που έχουν γίνει, είτε ηθελημένα είτε άθελα.

Έστειλε, μάλιστα, το μήνυμα ότι δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να παρεμποδίσει την εφαρμογή της σημαντικής αυτής μεταρρύθμισης.

Οι εξετάσεις για τον καταρτισμό του καταλόγου διορισίμων με το νέο σύστημα θα ολοκληρωθούν κανονικά διαβεβαίωσε ο Υπουργός Παιδείας και τον Σεπτέμβριο θα έχουμε στα σχολεία μας νέους εκπαιδευτικούς, που θα έχουν επιλεγεί με το Νέο Σύστημα Διορισμών, με βάση τις γνώσεις τις δεξιότητες, τα προσόντα και τις εμπειρίες τους.

Οι υπόλοιπες εξετάσεις, που είναι προγραμματισμένες γι αυτή την εβδομάδα θα διεξαχθούν κανονικά, ενώ εν ευθέτω χρόνω θα ανακοινωθούν λεπτομέρειες για τη διεξαγωγή των εξετάσεων, που ακυρώθηκαν χθες.

Σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό οι εξετάσεις αναμένεται να ολοκληρωθούν την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου. Τα αποτελέσματα αναμένεται να ανακοινωθούν στο τέλος Φεβρουαρίου.

Πηγή: SigmaLive