Ο λόγος που τιμωρήθηκαν οι ανεμβολίαστοι ιερείς με αργία – Η θέση Αρχιεπίσκοπου

Η θέση του Αρχιεπισκόπου Χρυσόστομου σε σχέση με τους δώδεκα ιερείς της αρχιεπισκοπικής περιφέρειας που θα τεθούν σε τρίμηνη αργία

123 30 ανεμβολίαστοι, αργία, εμβολιασμοΣ, ΙΕΡΕΙΣ

Τη θέση του Αρχιεπισκόπου Χρυσόστομου σε σχέση με τους δώδεκα ιερείς της αρχιεπισκοπικής περιφέρειας που θα τεθούν σε τρίμηνη αργία μετέφερε μιλώντας στο Πρωτοσέλιδο ο Αρχιμανδρίτης Τριφύλλιος.

Συγκεκριμένα, είπε ότι «ο Μακαριώτατος έχει προσκαλέσει όλους τους ιερείς της Αρχιεπισκοπής, τους είδε προσωπικά και ρώτησε τις απόψεις τους για τον εμβολιασμό και όλα τα υπόλοιπα που είχε υπόψη του για να λάβει κάποιες αποφάσεις, πάντοτε με όλη την επιείκεια και με πατρική αγάπη.

Αυτό που λέμε ότι δώδεκα ιερείς τιμωρήθηκαν με αργία δεν υφίσταται. Είναι δέκα ιερείς από σύνολο 27 ανεμβολίαστων. Δηλαδή δεν υποχρέωσε με το ζόρι να εμβολιαστούν όλοι οι ανεμβολίαστοι ιερείς, δηλαδή 17 ιερείς είναι ανεμβολίαστοι και δεν έχουν καμιά ποινή.

Οι υπόλοιπο δέκα που έχουν τιμωρηθεί δεν είναι μόνο επειδή δεν εμβολιάστηκαν αλλά επειδή με τη στάση τους ή τη συμπεριφορά τους επηρεάζουν και επηρέασαν κόσμο για τον εμβολιασμό ή τον απέτρεψαν ακόμη. Μπορεί αυτό να μην έγινε με τα μικρόφωνα, με τις τηλεοράσεις ή να έκαναν συνάξεις αλλά μέσα στην εξομολόγηση, μέσα στον στενό τους κύκλο. Όταν ένας πιστός προσεγγίζει τον ιερέα και τον ρωτάει εάν εμβολιάστηκε και ο ιερέας απαντά «δεν μπορώ να σου πω», ο πιστός τότε μπαίνει σε υποψίες και αμφισβητεί».

Για το θέμα των ανεμβολίαστων Συνοδικών, απάντησε «πώς είναι τόσο σίγουρος ο θεολόγος, Θεόδωρος Κυριακό, ότι έγινε τίποτα, ποια μέτρα λήφθηκαν από τον Αρχιεπίσκοπο;».

Δείτε τα βίντεο: