Ο πρόεδρος Αναστασιάδης έπαυσε τον Αρχηγό της Αστυνομίας

ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Την απόφαση όπως παύσει τον Αρχηγό Αστυνομίας, Ζαχαρία Χρυσοστόμου, από τα καθήκοντά του, πήρε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος ενημέρωσε τον Αρχηγό μέσω επιστολής και μετά τη συνάντηση που είχαν το πρωί στο Προεδρικό..

Ο Πρόεδρος, μετά την παραίτηση χθες του Ιωνά Νικολάου, αποφάσισε όπως παύσει τον Αρχηγό Αστυνομίας, εν μέσω της πολύκροτης υπόθεσης με τις δολοφονίες γυναικών από τον 35χρονο Νίκο Μεταξά, αλλά και τις έντονες αντιδράσεις κομμάτων και πολιτών για τη μη ανάληψη ευθυνών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Αρχηγός Αστυνομίας: Ο ΠτΔ θα ανακοινώσει τις αποφάσεις του

Ο Αρχηγός της Αστυνομίας στη συνάντηση που είχε το πρωί με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, δεν υπέβαλε την παραίτησή του. Ως εκ τούτου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πήρε την απόφαση να τον παύσει από τα καθήκοντά του.

Με επιστολή του στον Αρχηγό, ο Πρόεδρος γνωστοποιεί τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή την απόφαση. Ο Πρόεδρος, που απέστειλε την επιστολή μετά τη συνάντηση, εκφράζει τη θέση ότι υπήρχε διαφαινόμενη αμέλει ή παράλειψη των καθηκόντων αστυνομικών οργάνων στη διερεύνηση καταγγελιών για ελλείποντα πρόσωπα.

Ταυτόχρονα, γνωστοποιεί ότι λαμβάνοντας υπόψη την αρχή ότι ο εκάστοτε προϊστάμενος μιας Αρχής, καλείται να αναλάβει την ευθύνη αποκατάστασης του τρωθέντος κύρους του Σώματος, αλλά και την διά λόγους πολιτικής ευθυξίας παραίτηση του Υπουργού Δικαιοσύνης, οδηγήθηκε στην απόφαση να τερματίσει τις υπηρεσίες του Αρχηγού.

Τέλος, εκφράζει θερμές ευχαριστίες για το έργο που έχει επιτελέσει ο Ζαχαρίας Χρυσοστόμου και δημοσιοποιεί ότι ο τερματισμός των υπηρεσιών τίθεται σε ισχύ από την 7η Μαΐου 2019.

Στην επιστολή, δεν αναφέρεται ποιος αναλαμβάνει καθήκοντα Αρχηγού Αστυνομίας.

Επιστολή Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Πηγή: Philenews