O προγραμματισμός για το καλοκαίρι δεν μπορεί να προωθηθεί άμεσα

Εγκλωβισμένη ακόμα η τουριστική βιομηχανία

cache 1500x3000 Analog medium 982837 101769 2172020 ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ, ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Η ξενοδοχειακή βιομηχανία του τόπου είναι ακόμη εγκλωβισμένη και στην επιδείνωση των επιδημιολογικών δεδομένων του τόπου, που έφερε η παραλλαγή Όμικρον, αλλά και στην πανευρωπαϊκή αβεβαιότητα ως προς την επόμενη μέρα της πανδημίας και συνεπώς ανίκανη ακόμη να προγραμματίσει οτιδήποτε για την καλοκαιρινή σεζόν του 2022.

Αυτό αναφέρουν, μιλώντας στον «Φ», στελέχη της τουριστικής και ξενοδοχειακής βιομηχανίας του τόπου, τονίζοντας ότι τα πράγματα εξελίσσονται αρνητικότερα από ότι άπαντες εκτιμούσαν εντός του προηγούμενου καλοκαιριού. Η επανάκαμψη της πανδημίας και μάλιστα με επιθετικότερη μορφή, καθώς και η αυστηροποίηση των μέτρων σε όλο και περισσότερες χώρες της Ευρώπης, τόνισαν, μεταθέτει δυστυχώς χρονικά την επαναφορά στην κανονικότητα για τον τουριστικό κλάδο.

«Ήδη η χειμερινή περίοδος του 2021 έχει σημαντικά μειωμένα ποσοστά επισκεψιμότητας και κίνησης τουριστών από ό,τι εκτιμούσαμε», ανέφερε χαρακτηριστικά το μέλος του ΠΑΣΥΞΕ Πάφου, Μάριος Βασιλείου. «Μέχρι σήμερα που μιλάμε, είναι χαρακτηριστικό ότι όλοι ανεξαιρέτως οι μεγάλοι οργανωτές ταξιδίων του εξωτερικού έχουν ακυρώσει ή μεταθέσει χρονικά κάθε προγραμματισμό για το 2022, με συνέπεια η σχεδιαζόμενη σταδιακή επαναφορά στην κανονικότητα της ξενοδοχειακής μας βιομηχανίας να μετατίθεται για κατοπινό στάδιο και πάντως όχι πριν τον Μάρτιο. Και το πλέον ανησυχητικό, είναι ότι καταγράφονται ήδη τις τελευταίες εβδομάδες σημαντικές ακυρώσεις κρατήσεων από το εξωτερικό. Θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε την πραγματικότητα ότι η κατάσταση θα είναι πολύ δύσκολη και το 2022».

Τα ξενοδοχεία βιώνουν πρωτοφανείς δυσχέρειες, τόνισε ακόμη, αφού ο προγραμματισμός για το καλοκαίρι δεν μπορεί να προωθηθεί άμεσα. Μέχρι τότε, κατέληξε, δυστυχώς τα πράγματα στον τουριστικό τομέα θα συνεχίσουν σε πολύ χαμηλά επίπεδα, όπως τους τελευταίους μήνες.

philenews.com