Οχυρώνεται η Κύπρος: Τα μέτρα ασφαλείας για τον Πάπα και πώς επηρεαζόμαστε

Σε επίπεδο ύψιστου συναγερμού θα βρίσκονται από αύριο Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου όλες οι υπηρεσίες ασφάλειας της Κύπρου με αφορμή την επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου

E4E59993 E1D9 4911 95A3 91C7B58F0AD4 Κύπρος, ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ

Σε επίπεδο ύψιστου συναγερμού θα βρίσκονται από αύριο Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου όλες οι υπηρεσίες ασφάλειας της Κύπρου με αφορμή την επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου. Ο Πάπας φθάνει στο νησί μας στις 15.00.

Στο Αεροδρόμιο Λάρνακας θα τύχει επίσημης υποδοχής ενώ γίνεται αντιληπτό ότι θα τον συνοδεύσει πολυπληθής αυτοκινητοπομπή μέχρι τη Λευκωσία.

Η Αστυνομία Κύπρου σε συνεργασία με τη συνοδεία του Πάπα έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες ρυθμίσεις προκειμένου να καταρτιστεί το ειδικό σχέδιο δράσης για τις διακινήσεις του Ποντίφικα. Για λόγους ασφαλείας η Αστυνομία δεν θα προβεί σε αναλυτικές ανακοινώσεις για τους δρόμους που θα αποκόπτονται.

Ειδικό ρόλο θα έχει ο Ειδικός Αντιτρομοκρατικός Ουλαμός της Αστυνομίας καθώς και ΜΜΑΔ ενώ περίπου 500 αστυνομικοί θα βρίσκονται επί ποδός σε διάφορα σημεία ανά το παγκύπριο. Ελικόπτερα και drone θα επιτηρούν από αέρος την κατάσταση ενώ καίριο ρόλο στην περιφρούρηση του Πάπα θα έχει και η ελβετική φρουρά που θα τον συνοδεύει.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

Η Αστυνομία ανακοινώνει ότι, αύριο Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου, 2021 λόγω της αναμενόμενης επίσημης επίσκεψης στην Κύπρο του Πάπα Φραγκίσκου, θα ληφθούν αυξημένα μέτρα ασφαλείας.

Για το λόγο αυτό θα υπάρξουν κατά διαστήματα ολιγόλεπτες αποκοπές δρόμων, τόσο στην επαρχία Λάρνακας, στον αυτοκινητόδρομο Λάρνακας – Λευκωσίας, όσο και στην επαρχία Λευκωσίας.

Οι αποκοπές δρόμων στη Λευκωσία 

Επίσης, από τις 6 το πρωί αύριο Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου, 2021, θα υπάρξει μόνιμη αποκοπή από τον κυκλικό κόμβο Μάρκου Δράκου προς τη συμβολή των οδών Ρηγαίνης-Αρσινόης, μέχρι τις 10 το πρωί του Σαββάτου 4 Δεκεμβρίου, 2021.

Λεπτομέρειες για το ΓΣΠ 

Επιπρόσθετα, η Αστυνομία προτρέπει το κοινό που θα παρευρεθεί την Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου, 2021 στο Στάδιο ΓΣΠ να προσέλθει έγκαιρα, γιατί θα διενεργούνται αυστηροί έλεγχοι για safepass και έλεγχοι ασφαλείας, τόσο από την Αστυνομία, όσο και από τις αρχές του Σταδίου. Οι πόρτες του Σταδίου ΓΣΠ θα ανοίξουν για το κοινό στις 7 το πρωί.

Παρακαλείται το κοινό όπως ακολουθεί τις οδηγίες των επί καθήκοντι αστυνομικών.