Οδηγούσε υπό την επήρεια ναρκωτικών και αλκοόλ και με κλοπιμαία στην κατοχή του

Υπόθεση οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλης, οδήγησης υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών, παράνομης κατοχής περιουσίας και συνωμοσίας προς διάπραξη πλημμελήματος

8c4dd9c2d1847803823f97a21e1b1aa6 18 ΑΛΚΟΟΛ, Αστυνομία, Ναρκωτικά

Υπόθεση οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλης, οδήγησης υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών, παράνομης κατοχής περιουσίας και συνωμοσίας προς διάπραξη πλημμελήματος διερευνά η Αστυνομία Πάφου εναντίον δύο προσώπων ηλικίας 47 και 28 ετών.

Σύμφωνα με τον Βοηθό Αστυνομικό Διευθυντή Πάφου, Μιχάλη Ιωάννου, μέλη της Τροχαίας Πάφου ανέκοψαν για έλεγχο όχημα στο οποίο επέβαιναν δύο πρόσωπα. Όπως διαπιστώθηκε από τα στοιχεία τους, ο ένας ήταν 47 χρόνων, μόνιμος κάτοικος Κύπρου και είχε συνεπιβάτη 28χρονο ομοεθνή του.

Σε προκαταρκτική εξέταση ναρκωτικών ουσιών που έγινε στον οδηγό διαπιστώθηκε ότι ανιχνεύτηκαν στο σάλιο του ναρκωτικές ουσίες, ενώ παραλήφθηκε απ’ αυτόν πρόσθετο δείγμα σάλιου για σκοπούς εργαστηριακών εξετάσεων στο Γενικό Χημείο του Κράτους. Επίσης από τελικό έλεγχο αλκοόλης που έγινε στο οδηγό διαπιστώθηκε ότι ο 47χρονος οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλης, με τελική ένδειξη 46mg αντί 22mg που είναι το επιτρεπόμενο όριο από τον Νόμο .

Εξάλλου σε σωματική έρευνα που διενεργήθηκε στον 28χρονο συνοδηγό του οχήματος εντοπίστηκε στην κατοχή του μια θήκη μαύρου χρώματος, εντός της οποίας υπήρχαν 15 κλειδιά, μια συσκευή μαύρου χρώματος και ένα πολύχρωμο κολιέ, για τα οποία δεν έδωσε ικανοποιητικές εξηγήσεις σχετικά με το νόμιμο της κατοχής τους.

Την ίδια ημέρα ο 28χρονος συνελήφθη για το αδίκημα της παράνομης κατοχής περιουσίας και μεταφέρθηκε στον κεντρικό αστυνομικό σταθμό Πάφου, ο οποίος διερευνά την υπόθεση.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τον κ. Ιωάννου εναντίον του 47χρονου εκκρεμούσε δικαστικό ένταλμα σύλληψης για υπόθεση συνωμοσίας προς διάπραξη πλημμελήματος, αξιόποινης πράξης εισόδου και παράνομης κατοχής περιουσίας και ως εκ τούτου συνελήφθη και αυτός και τέθηκε υπό κράτηση.

Ο κεντρικός αστυνομικός σταθμός Πάφου και η Τροχαία Πάφου διερευνούν τα αδικήματα που αφορούν την δική τους αρμοδιότητα.

Πηγή ΚΥΠΕ