Οδικός φωτισμός: Γιατί δεν ηλεκτροδοτούνται αυτόματα όταν υπάρχει βλάβη

Σαν ταινία τρόμου μοιάζουν οι δρόμοι στην Κύπρο όταν υπάρχει βλάβη στην ηλεκτροδότηση τις βραδινές ώρες

1 18 09 08 57 11 ΑΗΚ, Οδικό Δίκτυο, φωτισμός

Σαν ταινία τρόμου μοιάζουν οι δρόμοι στην Κύπρο όταν υπάρχει βλάβη στην ηλεκτροδότηση τις βραδινές ώρες, αφού αναπόφευκτα επηρεάζεται και ο φωτισμός στο οδικό δίκτυο. 

Ένα τέτοιο περιστατικό σημειώθηκε χθες βράδυ στη Λευκωσία, όπου σε πολλές περιοχές έπεσε σκοτάδι και ο φωτισμός στο οδικό δίκτυο ήταν εκτός λειτουργίας.

Το SigmaLive επικοινώνησε με την Εκπρόσωπο Τύπου της ΑΗΚ, Χριστίνα Παπαδοπούλου, προκειμένου να λάβουμε απαντήσεις για το θέμα.

Η κ.Παπαδοπούλου ανέφερε ότι όταν υπάρχει πρόβλημα πρώτα πρέπει να μεταβεί το συνεργείο της ΑΗΚ στο σημείο για να κοιτάξει από που προέρχεται η βλάβη, να απομονώσει το πρόβλημα και μετά να επιδιορθωθεί για λόγους ασφάλειας.

Παράλληλα συμπλήρωσε ότι συνήθως υπάρχουν εναλλακτικοί τρόποι για να ηλεκτροδοτηθούν τα σημεία που παρουσιάζουν βλάβη μέχρι να επιδιορθωθεί το πρόβλημα που παρουσιάστηκε στην περιοχή.

Ερωτηθείσα αν υπάρχει κάποια γεννήτρια προκειμένου να μην υπάρχει αυτή η συσκότιση στο οδικό δίκτυο, εξήγησε ότι ο οδικός φωτισμός συντηρείται από την ΑΗΚ ανήκει όμως στον δήμο της κάθε περιοχής.

Στη συνέχεια στο SigmaLive μίλησε και ο Διευθυντής της Τροχαίας Αρχηγείου, Χάρης Ευριπίδου, ο οποίος ανέφερε ότι από πλευράς Αστυνομίας δεν μπορεί να γίνει κάτι σχετικά με την ηλεκτροδότηση.

Ανέφερε ακόμη ότι και να επηρεαστούν τα φώτα τροχαίας από την βλάβη στην ηλεκτροδότηση τότε ρυθμίζεται με βάση την προτεραιότητα, δηλαδή αυτός που έρχεται από δεξιά.