Οι μικροί ήρωες Λουκάς και Ηρακλής ποδηλάτησαν για την μικρή Εβελίνα

Ποδηλάτησαν για να στηρίξουν την φίλη τους Εβελίνα

64EFE1B0 385E 4B45 B751 5067851ECB5A

Συγκίνηση προκάλεσε η πράξη των δύο μικρών ηρώων του Λουκά και Ηρακλή που ποδηλάτησαν χτες για να στηρίξουν την φίλη τους ηρωίδα Εβελίνα.

Σύμφωνα με τον ποδηλάτη Πέτρο Στυλιανού Ππόλο  και μετά από σχετική άδεια του Μητροπολίτη Πάφου Γεώργιου,  ο Λουκάς που υποβάλλεται σε θεραπεία στο Μακάρειο Νοσοκομείο αλλά και ο Ηρακλής μετά την επιστροφή του από Νοσοκομείο της Γερμανίας για εξειδικευμένη θεραπεία  μετέβησαν  το απόγευμα της Τετάρτης στο εκκλησάκι του Αγίου Λουκά της Κριμαίας στα Πετρίδεια με αφορμή την μεταφορά των ιερών λειψάνων της Οσίας Ματρώνας και ποδηλάτησαν προς ενίσχυση της μικρής Εβελίνας.  Φίλησαν τα ιερά λείψανα και ευχήθηκαν υγεία σε όλο τον κόσμο.

Ο κ. Στυλιανού σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ανέφερε πως η πράξη των δύο μικρών ηρώων  που κάνουν κοινές θεραπείες με την Εβελίνα  και η ποδηλάτηση τους από την περιοχή του Βιοφώς μέχρι το εκκλησάκι του Αγίου Λουκά Κριμαίας στην Έμπα , απόστασης δυο χιλιομέτρων περίπου,  προκάλεσε μεγάλη συγκίνηση τόσο στους διοργανωτές και στους παρευρισκόμενους.

Ζήσαμε είπε χαρακτηριστικά συγκλονιστικές στιγμές.

Ο ποδηλάτης Πέτρος Στυλιανού Ππόλος  ανέφερε πως εδώ και δύο εβδομάδες ποδηλατεί σε όλη την Κύπρο, προς ενίσχυση της μικρής Εβελίνας προκειμένου να μεταφερθεί για αποθεραπεία στην Αμερική σε ένα εξειδικευμένο κέντρο. Όπως σημείωσε τα έξοδα της οικογένειες για την μετάβαση της μικρής Εβελίνας στο εξωτερικό είναι πάρα πολλά και η βοήθεια όλων είναι πολύ σημαντική για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν. Ήδη η μικρή μετέβη σε  Νοσοκομείο στο Ισραήλ. Η μικρούλα Εβελίνα διαγνώστηκε τον Οκτώβριο του 2021 μ΄ένα επιθετικό είδος καρκίνου σταδίου IV και από τότε έχει υποβληθεί σε πολλές θεραπείες.

Μετά την περιπέτεια υγείας που αντιμετώπισε ο ίδιος στο παρελθόν και την αποθεραπεία του είπε ο κ. Στυλιανού,  στόχος ζωής του είπε είναι η προσφορά που τους μεγάλους ήρωες της ζωής και στον αγώνα τους.

Η  οικογένεια της μικρής Εβελίνας ευχαρίστησε όλους όσους στέκονται δίπλα στην οικογένεια τους και στον αγώνα που δίνουν μαζί με την μικρή Εβελίνα, ώστε να βγει νικήτρια απ΄αυτή την μάχη.

Στην εκδήλωση  στην εκκλησία του Αγίου Λουκά της Κριμαίας στα Πετρίδεια, παρέστη πλήθος κόσμου αφού μεταφέρθηκαν την Τετάρτη τα ιερά λείψανα της Αγίας Ματρώνας με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Λουκά σύμφωνα με τον Ιερέα της Έμπας πάτερ Μάριο Πολυβίου.

Τα ιερά λείψανα θα μεταφερθούν αύριο Σάββατο 11 Ιουνίου στον ιερό Ναό Αποστόλου Ανδρέα Έμπας όπου θα παραμείνουν μέχρι την Κυριακή.

Δυστυχώς, σημείωσε ο Πάτερ Μάριος,  έχει τόσο κόσμο άρρωστο  ακόμη και παιδάκια που χρειάζεται την ευλογία των Αγίων.  Την εκδήλωση στήριξε η Αστυνομία Πάφου.

Πηγή: ΚΥΠΕ