Οι προσωπικοί ιατροί υπεύθυνοι διαχείρισης και αποδέσμευσης επιβεβαιωμένων περιστατικών

Όλες οι πληροφορίες στην ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας για το αναθεωρημένο πρωτόκολλο αποδέσμευσης των κρουσμάτων

664b3441813bf47c034a8ac6086bb4c5 αποδέσμευση κρουσμάτων, προσωπικοί Ιατροί, Υπουργείου Υγείας

Το Υπουργείο Υγείας ενημερώνει τους πολίτες ότι με βάση το νέο αναθεωρημένο πρωτόκολλο αποδέσμευσης των κρουσμάτων στην κοινότητα, το οποίο συντάχθηκε σε συνεργασία με τη Συμβουλευτική Επιστημονική Επιτροπή, ορίζονται ως υπεύθυνοι διαχείρισης των ασθενών που διαγνώστηκαν θετικοί με ημερομηνία δειγματοληψίας τις 20 Νοεμβρίου 2020 και έπειτα, οι Προσωπικοί Ιατροί ενηλίκων και παιδιών.

 

Ο Προσωπικός Ιατρός, που θα ενημερώνεται άμεσα και ταυτόχρονα με τον ασθενή για το θετικό εργαστηριακό αποτέλεσμα, θα παρακολουθεί τους ασθενείς του που είναι θετικοί με τον νέο κορωνοϊό μέχρι και την αποδέσμευσή τους, για αυτό είναι σημαντικό οι ασθενείς να επικοινωνούν και οι ίδιο άμεσα με τον Προσωπικό τους Ιατρό. Η Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης και Ελέγχου των Λοιμωδών Νοσημάτων θα συνεχίσει να έχει τον συντονιστικό και εποπτικό ρόλο της όλης διαδικασίας.

Η παρακολούθηση και η αποδέσμευση όσων πολιτών διαγνώστηκαν ως θετικοί και δεν είναι εγγεγραμμένοι σε Προσωπικό Ιατρό θα συνεχίσει να γίνεται από τη Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης και Ελέγχου Λοιμωδών Νοσημάτων.