Βρετανικές Βάσεις: Φιλανθρωπική ποδηλασία από Δεκέλεια μέχρι Στροβίλια

Οι εισφορές έφθασαν τις €44.000

imagew 33 Βρετανικές Βάσεις

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το Σάββατο, 17 Οκτωβρίου, η φιλανθρωπική ποδηλασία με σκοπό τη συλλογή χρημάτων για την ενίσχυση του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου και του Παγκύπριου Συνδέσμου για παιδιά με καρκίνο και συναφείς παθήσεις « Ένα Όνειρο Μια Ευχή.

Οι εισφορές έφθασαν τις €44.000 συμπεριλαμβανομένου του ποσού των €4.000 το οποίο προσφέρθηκε στον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο μετά τη μουσική εκδήλωση στον Ύψωνα που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο μήνα.

Η ποδηλασία διοργανώθηκε από την Αστυνομία των Βρετανικών Βάσεων, σε συνεργασία με τη Διοίκηση των Βρετανικών Βάσεων και τελούσε υπό την αιγίδα της Πρώτης Κυρίας της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Άντρης Αναστασιάδη και του Διοικητή των Βρετανικών Βάσεων στην Κύπρο.

Ο Διοικητή των Βρετανικών Βάσεων στην Κύπρο, Major General Rob Thomson, ο οποίος έλαβε μέρος στην ποδηλασία, λίγο πριν την εκκίνηση είπε:

‘’Είμαστε εδώ για να συγκεντρώσουμε χρήματα για ένα πλήθος ανθρώπων που υποφέρουν χειρότερα από εμάς και είναι πολύ σημαντικό αυτό για τον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο και για τον Σύνδεσμο Ένα Όνειρο Μια Ευχή. Πρέπει να συγκεντρώσουμε χρήματα για όσους είναι λιγότερο τυχεροί από εμάς’’.

Ξεκινώντας από το χωριό Αυδήμου, οι 40 ποδηλάτες, διένυσαν 153 χιλιόμετρα, περνώντας από τις κοινότητες στις περιοχές των Βρετανικών Βάσεων Ακρωτηρίου και Δεκέλειας, καταλήγοντας στον Αστυνομικό Σταθμό του Αγίου Νικολάου Αμμοχώστου. Σε όλες τις στάσεις, τους ποδηλάτες υποδέχονταν παιδάκια που στηρίζει ο Σύνδεσμος Ένα όνειρο Μια ευχή, καθώς και εθελοντές του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου.

Στη λήξη, οι εκπρόσωποι και των δύο Συνδέσμων εξέφρασαν θερμές ευχαριστίες τόσο προς τους διοργανωτές της εκδήλωσης, όσο και προς όλες τις κοινότητες, τους τοπικούς Συλλόγους και τις εταιρείες που στήριξαν την όλη διοργάνωση και συνέβαλαν στην οικονομική στήριξη των Συνδέσμων και κατ’ επέκταση όλων όσοι βρίσκονται αντιμέτωποι με τον καρκίνο.

Εκ μέρους του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου, η Διευθύντρια Μαρία Ιωαννίδου, ευχαρίστησε όλους τους εμπλεκόμενους για το μεγάλο χρηματικό ποσό που συγκεντρώθηκε.

Είπε: “Είμαι πολύ συγκινημένη που για ακόμη μια φορά ο κόσμος έδειξε την ευαισθησία του και προσέφερε στο συνάνθρωπό του. Θέλω να ευχαριστήσω, εκ μέρους του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου, τις Β.Β, το Διοικητή Major General Rob Thomson, τον Αρχηγό της Αστυνομίας Chris Eyre, τους ποδηλάτες, τις κοινότητες, τους τοπικούς συλλόγους και τις εταιρείες που στήριξαν την όλη διοργάνωση και συνέβαλαν στην οικονομική στήριξη των υπηρεσιών ανακουφιστικής φροντίδας του Συνδέσμου’’.

Ο Γιώργος Πενηνταέξ, Πρόεδρος του Συνδέσμου Ένα Όνειρο Μια Ευχή, είπε: “Θέλω να εκφράσω τις ευχαριστίες του Συνδέσμου Ένα Όνειρο Μια Ευχή για τη μεγάλη προσφορά, των Β.Β, του Διοικητή, του Αρχηγού Αστυνομίας, τους ποδηλάτες, όλους τους συντελεστές και χορηγούς. Είναι μία μεγάλη προσπάθεια για να μπορέσουμε να πραγματοποιήσουμε τις ευχές των παιδιών που υποφέρουν από διάφορες μορφές καρκίνου. Τα παιδιά και οι οικογένειές τους είναι ευγνώμονες για όλη τη βοήθεια’’.

Πηγή: ΚΥΠΕ