Οικόπεδα στον κατεχόμενο Άγιο Δομέτιο παραχωρεί το ψευδοκράτος

Περίπου 200 στρέμματα στην περιοχή του κατεχόμενου Αγίου Δομετίου έχουν διαχωριστεί σε 346 οικόπεδα τα οποία θα παραχωρηθούν σε παιδιά «μαρτύρων» της περιοχής Μόρφου

242EF81D 9AA9 4B7F 8B63 44A6A45F1D58

Περίπου 200 στρέμματα στην περιοχή του κατεχόμενου Αγίου Δομετίου έχουν διαχωριστεί σε 346 οικόπεδα τα οποία θα παραχωρηθούν σε παιδιά «μαρτύρων» της περιοχής Μόρφου.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, η εφημερίδα Κίπρις αναφέρει πρωτοσέλιδα ότι ολοκληρώθηκαν τα έργα υποδομής για 235 οικόπεδα, ενώ συνεχίζονται οι εργασίες ασφαλτόστρωσης στην περιοχή όπου βρίσκονται 111 οικόπεδα.

Σε δηλώσεις στην εφημερίδα, ο Αλί Αλίογλου, «διευθυντής του τμήματος χωρομετρίας και κτηματολογίου» είπε ότι θα εκδώσουν «τίτλους ιδιοκτησίας» για τα οικόπεδα όπου έχουν ολοκληρωθεί τα έργα το συντομότερο δυνατόν, αλλά τα εσωτερικά τους προβλήματα επιβραδύνουν τη διαδικασία.

Μιλώντας στην εφημερίδα ο Γκιουρσέλ Μπενάν, πρόεδρος του «συνδέσμου οικογενειών μαρτύρων και αναπήρων βετεράνων», δήλωσε ότι η παράταση της διαδικασίας οφείλεται στις αναποδιές. «Ο δρόμος εδώ πέρασε μέσα από 4 οικόπεδα. Το νότιο τμήμα της περιοχής είναι στρατιωτική ζώνη» και χρειάζεται άδεια από τον στρατό. «Ένα άλλο πρόβλημα είναι ότι ορισμένα από τα οικόπεδα βρίσκονται στην κοίτη του ρέματος και το τμήμα χωρομετρίας και κτηματολογίου προσπαθεί να επιλύσει αυτή την κατάσταση», πρόσθεσε.

Οι υποδομές του δυτικού τμήματος έχουν ολοκληρωθεί πλήρως, ανέφερε λέγοντας ότι έχουν 350 παιδιά «μαρτύρων», η υποδομή 235 οικοπέδων έχει ολοκληρωθεί και αναμένεται να εκδοθούν οι τίτλοι, οι οποίοι θα δοθούν αμέσως μόλις βγουν. Ο διαγωνισμός για την άλλη περιοχή έχει επίσης ολοκληρωθεί, είπε, κι έχουν ξεκινήσει οι εργασίες ασφαλτόστρωσης. Η εταιρεία που έλαβε τον διαγωνισμό πρέπει να ολοκληρώσει τις εργασίες αυτές εντός 4 μηνών, μέχρι την Πρωτοχρονιά, σημείωσε.

Πηγή: ΚΥΠΕ