ΟΚΥπΥ: Εξελίχθηκε πολύ καλά η απογευματινή η εργασία

Ο κόσμος να αγκαλιάσει το πρόγραμμα απογευματινής εργασίας στα νοσηλευτήρια ούτως ώστε να αποδώσει, λέει ο κ. Χαριλάου

B30ED29E 15D3 4C97 8B19 73E47414165C

Ως πολύ ικανοποιητική κρίνεται η πρώτη ημέρα έναρξης του προγράμματος απογευματινής εργασίας στα δημόσια νοσηλευτήρια, δήλωσε στο ΚΥΠΕ, ο Εκπρόσωπος Τύπου του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ) Χαράλαμπος Χαριλάου, επισημαίνονται ότι ο κόσμος πρέπει να το αγκαλιάσει για να αποδώσει στα μέγιστα.

Το πρόγραμμα απογευματινής εργασίας στα δημόσια νοσηλευτήρια τέθηκε σε ισχύ από την Δευτέρα, 5 Σεπτεμβρίου, ύστερα και από την συμφωνία που επιτεύχθηκε μεταξύ του ΟΚΥπΥ και των συντεχνιών των γιατρών και των νοσηλευτών στις 11 Ιουλίου.

Η πρώτη ημέρα εφαρμογής του προγράμματος είχε καλά αποτελέσματα, σύμφωνα με τον κ. Χαριλάου, ο οποίος είπε ότι αυτή είναι μόνη η αρχή και υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης.

«Είχαμε καλά αποτελέσματα, είναι η αρχή. Η πρώτη ημέρα εξελίχθηκε πάρα πολύ καλά, υπάρχουν αρκετά περιθώρια για να δεχθούμε ασθενείς βάση της διαθεσιμότητας των ειδικοτήτων μας, είναι ένα πρόγραμμα το οποίο θα αξιολογείται σε τακτά χρονικά διαστήματα. Ελπίζουμε ότι ο κόσμος θα το αγκαλιάσει ούτως ώστε να αποδώσει στα μέγιστα», πρόσθεσε.

Ανέφερε ότι ο κόσμος θα μπορεί να κλείνει τα ραντεβού του έχοντας δύο επιλογές. «Η μια επιλογή για όσους είναι γνώστες και έχουν διαδίκτυο, είναι να μπορούν να κλείνουν το ραντεβού τους μέσω της ιστοσελίδας του Οργανισμού, να κάνουν αίτημα και εντός 48 ωρών θα επικοινωνεί λειτουργός μαζί τους, όπου θα τους καθορίζει την μέρα και την ώρα», είπε. «Η δεύτερη επιλογή είναι από τα τηλέφωνα που ήδη γνωρίζει ο κόσμος», συμπλήρωσε.

Πηγή: ΚΥΠΕ