Όλα στον αέρα με τις χαλαρώσεις – Τι έβαλε φρένο στις ανακοινώσεις χαλαρώσεων

Δεν αποκλείεται η κλιμάκωση κάποιων μέτρων εαν συνεχίστεί η έξαρση

Screenshot 2021 03 10 121803 Υπουργικό

Ο έντονος προβληματισμός που εξέφρασε ο Υπουργός Υγείας στη συνεδρία του Υπουργικού, ήταν  σύμφωνα με πληροφορίες ο λόγος που μπήκε φρένο στη σημερινή ανακοίνωση των χαλαρώσεων που θα έμπαιναν σε εφαρμογή στην Κύπρο από τις 16 του Μάρτη  και οι οποίες θα αφορούσαν την εστίαση, τα Γυμνάσια και τις συναθροίσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Omega, ο Υπουργός επισήμανε ενώπιον του Υπουργικού πως τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα και πως πρέπει να υπάρξει αναμονή πριν την οριστική λήψη οποιωνδήποτε αποφάσεων για χαλαρώσεις.

Το καμπανάκι κτύπησε από την αύξηση του αριθμού των ημερήσιων κρουσμάτων ( χθες είχαμε 420) αλλά και από την αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία.

Πάντως πλέον όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά  και πολλά θα κριθούν από την πορεία των σημερινών κρουσμάτων και εισαγωγών και της Πέμπτης.

Το πιο πιθανό σενάριο είναι η αναβολή των χαλαρώσεων που είχαν αποφασιστεί για τις 16 του μήνα, να ανοίξει δηλαδή η εστίαση, να επιστρέψουν τα γυμνάσια και να αυξηθεί ο αριθμός των συναθροίσεων στα σπίτια.

Δεν αποκλείεται μάλιστα εάν τα κρούσματα δεν μειωθούν, σε κάποια μετρά να υπάρξει κλιμάκωση αντί χαλάρωση.