Όλο και περισσότεροι Τούρκοι θέλουν να αποκτήσουν Κυπριακή υπηκοότητα

Δημοσίευμα της hurriyetdailynews αναφέρεται στις προθέσεις των Τούρκων πολιτών να ταξιδεύουν, να δουλεύουν, αλλά και να ζουν στο εξωτερικό με μεγαλύτερη ευκολία, παίρνοντας δεύτερη υπηκοότητα. Μέσα στις πιο δημοφιλείς υπηκοότητες είναι η Κυπριακή.

Σύμφωνα με δηλώσεις της Veronica Cotdemiey, ειδικής σε θέματα υπηκοότητας, που επικαλείται το συγκεκριμένο δημοσίευμα, πολλοί Τούρκοι πολίτες δείχνουν αυξημένο ενδιαφέρον για αρκετές χώρες, μέσα στις οποίες και η Κύπρος.

Στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται ότι η Κύπρος ξεχωρίζει ανάμεσα στις χώρες προτίμησης για μια σειρά από λόγους, με κυριότερο το να ζουν, να εργάζονται και να σπουδάζουν σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και να έχουν πρόσβαση σε 170 χώρες παγκοσμίως.

Μάλιστα, γίνεται λόγος για το πρόγραμμα της κυπριακής υπηκοότητας, ως του πιο άμεσου και γρήγορου τρόπου για την πρόσβαση στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Να αναφερθεί ότι στο συγκεκριμένο δημοσίευμα δεν γίνεται αναφορά στα κατεχόμενα, ούτε στον τρόπο απόκτησης υπηκοότητας μέσω κατεχομένων.

Να θυμίσουμε ότι η Κύπρος είναι, σύμφωνα με το δημοσίευμα, μια εξαιρετικά δημοφιλής επιλογή ανάμεσα στους εκατομμυριούχους Ινδούς, χάρη στο Σχέδιο των Πολιτογραφήσεων που προωθεί η Κυβέρνηση και μέσω του οποίου μπορούν να αποκτήσουν υπηκόοτητα, αρκεί να επενδύσουν ή να κατοικήσουν στο νησί.

Πηγή: Sigmalive