Ομαδικός βιασμός στην Αγία Νάπα: Πιέσεις να ανοίξει ξανά η υπόθεση – Τι απαντούν οι Ισραηλινοί

Το Ανώτατο Δικαστήριο απάλλαξε τη Δευτέρα τη νεαρή Βρετανίδα που κατήγγειλε ομαδικό βιασμό από 12 Ισραηλινούς στην Αγία Νάπα το καλοκαίρι του 2019 από την ποινή της τετράμηνης φυλάκισης με αναστολή

123 14 exclusive, ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ, ΑΝΩΤΑΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ, βρετανίδα, ισραηλινοί, ομαδικός βιασμός

Το Ανώτατο Δικαστήριο απάλλαξε τη Δευτέρα τη νεαρή Βρετανίδα, που κατήγγειλε ομαδικό βιασμό από 12 Ισραηλινούς στην Αγία Νάπα το καλοκαίρι του 2019, από την ποινή της τετράμηνης φυλάκισης με αναστολή.

Η πλευρά της Βρετανίδας αν και εξέφρασε ανακούφιση για την απόφαση, εντούτοις θεωρεί, σύμφωνα με τον δικηγόρο Μάικλ Πόλακ από την οργάνωση Justice Abroad, ότι «αν είναι να αποδοθεί δικαιοσύνη, θα πρέπει οι αρμόδιοι να συγκεντρώσουν τα αποδεικτικά στοιχεία που έχουν συλλεχθεί στην Κύπρο και να τα διαχειριστούν όπως θα έπρεπε να είχε γίνει από την αρχή».

Ο ίδιος δικηγόρος δήλωσε στο Sky News πως η οικογένεια της 21 ετών σήμερα κοπέλας από το Ντάρμπι είναι πολύ χαρούμενη και πως πρόκειται για μία συγκινησιακά φορτισμένη στιγμή για αυτούς. «Για την οικογένεια είναι μία μεγάλη στιγμή και υποβλήθηκαν σε πολλά για να αποδείξουν την αθωότητας της», δήλωσε ο κ. Πόλακ.

Πρόσθεσε ότι θα ζητήσει άμεσα μία «σωστή έρευνα» για την καταγγελία βιασμού από διαφορετική αστυνομική διεύθυνση στην Κύπρο και ότι ελπίζει πως οι αρχές «θα κάνουν το σωστό».

Σύμφωνα με τους Times με αυτή την απόφαση υπάρχει πιθανότητα να ανοίξει ξανά η υπόθεση και οι 12 Ισραηλινοί να κατηγορηθούν και να αντιμετωπίσουν τη δικαιοσύνη.

Πάντως η Daily Mail επικαλείται κυπριακή αστυνομική πηγή που μοιάζει να αποκλείει την επανεξέταση της υπόθεσης, λέγοντας «όσον αφορά εμάς, είναι μια υπόθεση που έχει κλείσει».

Στο Ισραήλ ακτιβίστριες σε δηλώσεις του σε Μέσα διερωτώνται: «Αυτά τα αγόρια θα πάνε σε δίκη ή δεν θα μάθουμε ποτέ την αλήθεια;».

Η εφημερίδα Times of Israel φιλοξενεί δηλώσεις του δικηγόρου του βασικού υπόπτου για τον βιασμό της Βρετανίδας. Ο Nir Yaslovitzh υποστήριξε ότι «η απόφαση δεν αλλάζει τίποτε. Εάν καταλαβαίνω σωστά, το νόημα δεν είναι ότι πρέπει να ανοίξουν την υπόθεση από την αρχή και γι αυτό δεν ανησυχώ καθόλου για το μέλλον».