Ομίχλη, κατολισθήσεις, βροχές και χιόνι στο οδικό δίκτυο

Χιονόπτωση έχει σημειωθεί σε περιοχές του Τροόδους, με αποτέλεσμα οι δρόμοι να έχουν καταστεί ολισθηροί

f48bc0a256fffebadbb9c53f00da2f34 1 κατολισθήσεις, Οδικό Δίκτυο, ομιχλη, ΧΙΟΝΙ

Χιονόπτωση έχει σημειωθεί σε περιοχές του Τροόδους, με αποτέλεσμα οι δρόμοι να έχουν καταστεί ολισθηροί. Από τις κύριες οδικές αρτηρίες, ανοικτοί μόνο για οχήματα με κίνηση και στους τέσσερις τροχούς ή εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες είναι οι  δρόμοι Καρβουνά-Τροόδους, Πλατρών-Τροόδους και Προδρόμου-Πλατρών, Προδρόμου-Τροόδους,  Κακοπετριάς-Pinewood, Πεδουλά-Pinewood και Πεδουλά-Προδρόμου.

Στην ευρύτερη περιοχή Τροόδους, επικρατεί και πυκνή ομίχλη, με αποτέλεσμα η ορατότητα να είναι περιορισμένη.

Κατολισθήσεις όγκων χώματος έχουν σημειωθεί σε διάφορα σημεία του δρόμου Καλού Χωριού – Γουρρίου.

Καταρρακτώδεις βροχές και χαλαζόπτωση σημειώνονται στον αυτοκινητόδρομο Πάφου-Λεμεσού, ενώ καταρρακτώδεις βροχές σημειώνονται στον αυτοκινητόδρομο Κοφίνου-Λευκωσίας, με αποτέλεσμα το οδόστρωμα να είναι ολισθηρό και η ορατότητα περιορισμένη.

Βροχές σημειώνονται σε όλες τις επαρχίες. Η Αστυνομία συστήνει ιδιαίτερη προσοχή σε όσους διακινούνται στο οδικό δίκτυο, ενώ καλούνται οι οδηγοί οχημάτων να κινούνται με ασφαλή, χαμηλή ταχύτητα, να διατηρούν απόσταση ασφαλείας από προπορευόμενα οχήματα, να έχουν αναμμένα τα φώτα πορείας του οχήματός τους και να δίνουν προτεραιότητα σε άλλους διερχόμενους οδηγούς όπου χρειαστεί.

Επισημαίνεται ότι η κατάσταση στο οδικό δίκτυο είναι μεταβαλλόμενη λόγω των χειμερινών συνθηκών που επικρατούν.