Κυπρος

Οπαδοί πήγαν να δουν προπόνηση και έβαλαν φωτιά

Έντονη ανησυχία για την επερχόμενη ποδοσφαιρική περίοδο, προκαλούν περιστατικά, που διαδραματίστηκαν χθες σε αθλητικό χώρο, στην επαρχία Λευκωσίας, με αφορμή την πρώτη ανοικτή προπόνηση ποδοσφαιρικής ομάδας πρώτης κατηγορίας, δήλωσε στο ΚΥΠΕ, ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Κύπρου, Χρίστος Ανδρέου.

Σημείωσε ότι τη συγκεκριμένη προπόνηση, η οποία ήταν ανοικτή για το κοινό, παρακολούθησαν περί τους 800 οπαδούς της ομάδας, προσθέτοντας ότι καθ’ όλη τη διάρκειά της, οπαδοί άναβαν πυρσούς (φωτεινά σήματα χειρός) και έριχναν πυροτεχνήματα, γεγονός που προκάλεσε πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα έξω από το στάδιο.

Ανέφερε, επιπρόσθετα, ότι η φωτιά κατασβέστηκε από μέλη της Αστυνομίας, με τη χρήση πυροσβεστήρων, πριν από την άφιξη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

«Παρά το ότι η φωτιά κατασβέστηκε άμεσα, χωρίς να προκληθούν οποιεσδήποτε ζημιές, το γεγονός αυτό γεννά ερωτηματικά ως προς την ετοιμότητα και την προθυμία, συναρμόδιων υπηρεσιών να συνεργαστούν, ενόψει της επερχόμενης ποδοσφαιρικής περιόδου. Κι αυτό γιατί, παρά το γεγονός ότι η Αστυνομία, είχε ζητήσει από τις τοπικές αρχές, την αποψίλωση των ξηρών χόρτων περιμετρικά του σταδίου, αυτό δεν έγινε, με αποτέλεσμα την πρόκληση της φωτιάς», συμπλήρωσε.

 

Ο κ. Ανδρέου επεσήμανε ότι άκρως ανησυχητικό είναι και το γεγονός, πως κατά την διενέργεια ελέγχου, από την Αστυνομία, πριν την έναρξη της προπόνησης, στην καντίνα του σταδίου, εντοπίστηκαν να εκτίθενται παράνομα, προς πώληση οινοπνευματώδη ποτά.

Ως αποτέλεσμα, συνέχισε, ο διαχειριστής της καντίνας καταγγέλθηκε από την Αστυνομία.

Ο κ. Ανδρέου σημείωσε, επίσης, πως μετά την αποχώρηση των οπαδών, εντοπίστηκαν ζημιές στους εξωτερικούς τοίχους του σταδίου, από την αναγραφή συνθημάτων.

«Τα πιο πάνω περιστατικά, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι επρόκειτο μόνο για μία προπόνηση και όχι επίσημο αγώνα, προκαλούν έντονες ανησυχίες ενόψει της νέας ποδοσφαιρικής χρονιάς, όταν θα διεξάγονται επίσημοι αγώνες, με την κρισιμότητα και την «αντιπαλότητα», που μπορεί αυτοί να έχουν. Γεννούν επίσης ερωτήματα, για την ετοιμότητα και την ωριμότητα όλων των συναρμόδιων φορέων, θεσμοθετημένων ή μη, ώστε να διεξαχθεί το νέο ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα, σε συνθήκες ασφάλειας», πρόσθεσε.

Ως Αστυνομία, είπε ο κ. Ανδρέου, καλούν για άλλη μια φορά, όλους όσοι συνθέτουν τον ποδοσφαιρικό χάρτη της Κύπρου, να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων.

«Να εγκύψουν σοβαρά στο πρόβλημα της βίας στους αθλητικούς χώρους και τις πραγματικές αιτίες που την προκαλούν, μακριά από τις όποιες σκοπιμότητες, με στόχο να καταστήσουμε τους αθλητικούς χώρους, πραγματικά ασφαλείς», πρόσθεσε.

Να σημειωθεί, είπε ο κ. Ανδρέου, ότι για σκοπούς αστυνόμευσης της χθεσινής προπόνησης, η Αστυνομία διέθεσε μεγάλο αριθμό μελών της.

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι τέθηκαν σε ετοιμότητα δύο αντιοχλαγωγικές διμοιρίες και μέλη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μόρφου, ενώ παράλληλα σε άλλες επαρχίες, αστυνομεύθηκε η συγκέντρωση και αναχώρηση οπαδών, της συγκεκριμένης ομάδας, για το στάδιο, όπου πραγματοποιήθηκε η προπόνηση.

Καταλήγοντας, ο κ. Ανδρέου είπε ότι η Αστυνομία διερευνά το περιστατικό.

Ροη Ειδησεων

Γραπτές θέσεις ΟΚΥπΥ μέχρι αύριο αναμένουν οι συντεχνίες για ωρομίσθιο προσωπικό

Σε αναμονή για να λάβουν μέχρι και αύριο γραπτώς τις θέσεις του ΟΚΥπΥ για το…

16 Ιουλίου, 2024

Ξεβράστηκε η σπανιότερη φάλαινα του κόσμου σε παραλία; Οι επιστήμονες ψάχνουν απαντήσεις

Η Υπηρεσία Προστασίας της Φύσης στην Νέα Ζηλανδία ανακοίνωσε σήμερα ότι ένα θαλάσσιο πλάσμα που…

16 Ιουλίου, 2024

Παραιτήθηκε ο Πρωθυπουργός της Ουαλίας μετά την παραίτηση τεσσάρων Υπουργών

Την παραίτησή του από την πρωθυπουργία της Ουαλίας ανακοίνωσε λίγο πριν από το μεσημέρι ο…

16 Ιουλίου, 2024

Προσωρινά εκτός λειτουργίας το σύστημα Υπηρεσίας Χορηγιών-Επιδομάτων του ΥΠΟΙΚ

Προσωρινά εκτός λειτουργίας είναι το μηχανογραφικό σύστημα της Υπηρεσίας Χορηγιών και Επιδομάτων (ΥΧΕ) του Υπουργείου…

16 Ιουλίου, 2024

Επανεξελέγη η Ρομπέρτα Μέτσολα πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου επανεξελέγη η Ρομπέρτα Μέτσολα. Υπέρ της υποψηφιότητάς της ψήφισαν 562 ευρωβουλευτές…

16 Ιουλίου, 2024

Δήμος Παραλιμνίου – Δερύνειας: Ιδρύθηκε Τμήμα Παραπόνων του Δημότη

Ο Δήμος Παραλιμνίου - Δερύνειας ανακοινώνει ότι με στόχο την καλύτερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση του…

16 Ιουλίου, 2024