ΟΣΙΚΑ: Δύσκολη η επαναλειτουργία των κέντρων εστίασης μετά το τρίτο lockdown

ΟΣΙΚΑ: Δύσκολη η επαναλειτουργία των κέντρων εστίασης μετά το τρίτο lockdown

1 261 ΟΣΙΚΑ

Μετά την τελευταία απόφαση για το τρίτο lockdown η Παγκύπρια Ομοσπονδία Συνδέσμων Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής (ΟΣΙΚΑ) μέσω του προέδρου της Νεόφυτου Θρασυβούλου χαρακτήρισε πολύ δύσκολη την κατάσταση για την επαναλειτουργία των κέντρων εστίασης.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Θρασυβούλου ανέφερε ενδεικτικά πως οι επιχειρήσεις αφήνουν πίσω ολόκληρα “stock” (εμπορεύματα), εκκρεμότητες και πελάτες και δημιουργούνται πιο πολλά προβλήματα με αποτέλεσμα να γίνεται και πιο δύσκολη η βιωσιμότητα της λειτουργίας των κέντρων αναψυχής.

Εμείς είπε ως Παγκύπρια Ομοσπονδία Συνδέσμων Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής δεν αντικαθιστούμε τους επιδημιολόγους, εκτιμώντας πως εάν η επιδημιολογική κατάσταση της Κύπρου είναι δύσκολη και έπρεπε να ληφθεί απόφαση για καθολικό lockdown καλώς έγινε.

Επεσήμανε ωστόσο πως επιθυμία και ευχή τους είναι όπως «καθαρίσει» η Κύπρος από την πανδημία ώστε να μπορούν να δεχτούν τουρισμό και το κράτος να σταθεί αρωγός να στηρίξει τις επιχειρήσεις για να μπορούν να επαναλειτουργήσουν.