ΟΣΙΚΑ για μαχαίρωμα λόγω safepass: “Το περιστατικό αυτό είναι πολύ σοβαρό και δεν πρέπει να υποβαθμιστεί”

Ο ΟΣΙΚΑ αναφέρει ότι δεν είναι ενάντια στη χρήση του safepass, ωστόσο τονίζει πως πρέπει να εξευρεθούν άλλοι τρόποι ελέγχου

kentranapsixis 1 safepass, ΚΕΝΤΡΑ ΑΝΑΨΥΧΗΣ, ΟΣΙΚΑ

Με ανακοίνωση της η Ομοσπονδία Συνδέσμων Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής (ΟΣΙΚΑ) εκφράζει τον έντονο προβληματισμό της για την επίθεση που έγινε σε υπεύθυνο επιχείρηση στην Λεμεσό την περασμένη Παρασκευή λόγω του safe pass.

Αυτούσια η ανακοίνωση ΟΣΙΚΑ:

“Η Ομοσπονδία Συνδέσμων Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής (ΟΣΙΚΑ) εκφράζει τον έντονο προβληματισμό της για την επίθεση που έγινε σε υπεύθυνο επιχείρηση στην Λεμεσό την περασμένη Παρασκευή λόγω του safe pass.

Δυστυχώς επαληθευόμαστε σε αυτά που λέγαμε ότι δεν είναι δυνατόν ο έλεγχος να αποτελεί υποχρέωση του υπεύθυνου της επιχείρησης αλλά θα πρέπει να γίνεται από κατάλληλα εκπαιδευμένο και καταρτισμένο άτομο. Το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα έντονο σε επιχειρήσεις που δεν εργοδοτούν φρουρούς ασφαλείας όπως εστιατόρια, καφετέριες κλπ. Ταυτόχρονα λόγω των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις τους τελευταίος 16 μήνες, δεν μπορούν να επιβαρυνθούν με το κόστος πρόσληψης φρουρών ασφαλείας.

Το περιστατικό αυτό είναι πολύ σοβαρό και δεν πρέπει να υποβαθμιστεί. Πέραν της ψυχολογικής πίεσης που έχουν οι επιχειρήσεις με τον έλεγχο των safe pass πλέον υπάρχει ο φόβος για τη σωματική τους ακεραιότητα, κάτι το οποίο δεν μπορεί να γίνει ανεκτό.

Επαναλαμβάνουμε τη θέση μας ότι δεν είμαστε ενάντια στη χρήση του safe pass αλλά απαιτούμε από την Κυβέρνηση να βρει άλλους τρόπους ελέγχου, χωρίς να θέτει την ασφάλεια των επιχειρήσεων και των εργαζομένων σε κίνδυνο.”