Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων: Μήνυμα ελπίδας από ΠΕΠ

Μήνυμα ελπίδας, δύναμης, καρτερίας και συμπαράστασης από ΠΕΠ

221246E7 7EFB 4282 818F 5D3490F45B12

Μήνυμα ελπίδας, δύναμης, καρτερίας και συμπαράστασης στους απανταχού πρόσφυγες και ιδιαίτερα στο προσφυγικό κόσμο της Κύπρου, στέλλει η Παγκύπρια Ένωση Προσφύγων (ΠΕΠ) με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Προσφύγων του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της.

Παρόλο ότι πέρασαν 48 ολόκληρα χρόνια και η τουρκική κατοχή συνεχίζεται, ο προσφυγικός μας κόσμος δεν έχει παύσει να αγωνίζεται για επιστροφή στις πατρογονικές του εστίες, προσθέτει η ΠΕΠ και σημειώνει ότι η Κύπρος είναι θύμα εισβολής και συνεχιζόμενης κατοχής από την Τουρκία, που προσφυγοποίησε βίαια το ένα τρίτο των Ελληνοκυπρίων πολιτών της Κυπριακής Δημοκρατίας. “Οι πρόσφυγες μας αναμένουν ότι θα εφαρμοστούν και γι’ αυτούς τα δικαιώματα που ισχύουν για όλους τους Ευρωπαίους πολίτες”, τονίζει.

Τέλος, η Παγκύπρια Ένωση Προσφύγων “διακηρύσσει τη θέληση και την αποφασιστικότητα της για εξεύρεση λύσης του κυπριακού η οποία να οδηγεί στην επανένωση της πατρίδας μας και την επιστροφή των προσφύγων στις πατρογονικές τους εστίες σε συνθήκες ασφαλείας και ελευθερίας”. Αυτό, καταλήγει, θα αποτελούσε και τη μόνιμη λύση του προσφυγικού ζητήματος της Κύπρου.

Πηγή: ΚΥΠΕ