Παγώνει η Κύπρος – Μέχρι και -8 θα πέσει ο υδράργυρος απόψε

afa1792b1696438f607130c1a85a187a Καιρός, τσουχτερό κρύο

Ψηλή πίεση και ψυχρή αέρια μάζα επηρεάζουν την περιοχή. Σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά παροδικά θα παρατηρούνται αυξημένες νεφώσεις που αναμένεται να δώσουν τοπικές ελαφρές βροχές.

Στα ορεινά θα πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί 4 με 5 μποφόρ και παροδικά στα προσήνεμα, μέχρι πολύ ισχυροί 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι κυματώδης αλλά στα δυτικά και βόρεια θα είναι κυματώδης μέχρι πολύ κυματώδης.

Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 12 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 14 στα παράλια και στους -2 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. Στα ορεινά και τοπικά στα ημιορεινά θα επικρατεί παγετός.

Το βράδυ ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά κατά διαστήματα θα παρατηρούνται αυξημένες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, αρχικά μέτριοι 4 και τοπικά μέχρι ισχυροί, 5 μποφόρ αλλά σταδιακά θα καταστούν ασθενείς, 3 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη μέχρι κυματώδης στα βόρεια και τοπικά στα δυτικά αλλά στα υπόλοιπα παράλια θα καταστεί λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στον 1 βαθμό στο εσωτερικό, γύρω στους 5 στα ανατολικά και βόρεια παράλια, γύρω στους 3 στα δυτικά και νότια παράλια και στους -8 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. Παγετός αναμένεται στα ορεινά, τα ημιορεινά αλλά και σε κάποιες πεδινές και παράλιες περιοχές.

Την Κυριακή και τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος και θα παραμείνει ψυχρός. Παροδικά θα παρατηρούνται αυξημένες νεφώσεις που πιθανό να δώσουν τοπικά ελαφρές βροχές, αλλά στα ορεινά και τα ημιορεινά κατά διαστήματα θα χιονίζει.

Σε κάποιες πεδινές περιοχές ενδέχεται να πέσει χιονόνερο. Τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες αναμένεται παγετός στα ορεινά, τα ημιορεινά αλλά και σε κάποιες πεδινές και παράλιες περιοχές.

Την Τρίτη ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και αναμένονται κατά διαστήματα μεμονωμένες βροχές, ενώ στα ορεινά κατά διαστήματα θα χιονίζει.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση την Κυριακή και θα κυμανθεί στα ίδια επίπεδα τη Δευτέρα, τα οποία είναι αισθητά κάτω από τους κλιματικούς μέσους όρους.

Την Τρίτη αναμένεται άνοδος.

Το ύψος του χιονιού, στην Πλατεία Τροόδους, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου ήταν 70 εκατοστά.

Πηγή: sigmalive