Πακέτο στήριξης των αγροτών ζήτησε από τον Υπουργό η Επιτροπή Γεωργίας σε τηλεδιάσκεψη

DSC 5881 Coronavirus, Γεωργία

Πακέτο στήριξης των αγροτών που έχουν πληγεί λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού ζήτησε από τον Υπουργό Γεωργίας η Επιτροπή Γεωργίας της Βουλής, στην τηλεδιάσκεψη που έγινε το πρωί, με τη συμμετοχή και του Προέδρου της Βουλής.

Σύμφωνα με γραπτή δήλωση του Προέδρου της Επιτροπής Ανδρέα Καυκαλιά, η γενική διαπίστωση είναι πως και ο αγροτικός τομέας έχει περιέλθει σε ιδιαίτερη δεινή θέση και πως υπάρχει άμεση ανάγκη για λήψη περαιτέρω μέτρων στήριξης του.

“Ζητήσαμε την κατάθεση ενός νέου πακέτου μέτρων στήριξης του αγροτικού τομέα, το οποίο να περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, μέτρα που να στηρίζουν τους αγρότες στη διαδικασία παραγωγής και προώθησης των προϊόντων τους, θα τους προστατεύει από την αισχροκέρδεια και θα τους διασφαλίζει την αναγκαία ρευστότητα και πόρους για την συνέχιση της γεωργικής τους δραστηριότητας” , αναφέρει ο κ. Καυκαλιάς.

Παράλληλα οι Βουλευτές πρότειναν την εφαρμογή μέτρων που να μειώνουν τα λειτουργικά κόστη, ευελιξία στα προγράμματα αγροτικών πληρωμών (εκταρικές, κεφαλικές, αγροπεριβαλλοντικά μέτρα), άμεση επιστροφή του ΦΠΑ στους αγρότες, επίσπευση της διαδικασίας της καταβολής των αποζημιώσεων μέσω του σχεδίου Διαχείρισης Γεωργικών Κινδύνων.Famagusta.News”Ο Υπουργός επί τούτου, μας ενημέρωσε πως όλοι οι δικαιούχοι θα έχουν πληρωθεί πριν το Πάσχα”, ανέφερε.

Παράλληλα, έγινε και διαβούλευση για το νομοσχέδιο το οποίο τροποποιεί τον “περί Προστασίας και Ευημερίας των Ζώων Νόμο”.

Σύμφωνα με τους κανονισμούς της Βουλής, το νομοσχέδιο θα κατατεθεί στην Ολομέλεια του σώματος την ερχόμενη Τετάρτη, με αίτημα από την Κυβέρνηση να ψηφιστεί με τη διαδικασία του κατ’ επείγοντος. Ο κ. Καυκαυλιάς σημείωσε πως το κόμμα του θα τοποθετηθούμε επί του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια.

Πηγή: ΚΥΠΕ