Παραπέμπεται σε δίκη για ανθρωποκτονία ο οδηγός του τζιπ που παρέσυρε στον θάνατο τον Παναγιώτη

6d0110c20a4c8753940c700000711adc

Ξανά ενώπιον του Δικαστηρίου ο 50χρονος Ρώσος οδηγός του τζιπ που ενεπλάκη στο φοβερό δυστύχημα της Λεμεσού που είχε ως αποτέλεσμα τον τραγικό θάνατο του 27χρονου Παναγιώτη Χριστοφόρου – Θανατηφόρο «κοκτέιλ» αλκοόλης και χαπιών είχε καταναλώσει ο 5χρονος πριν πιάσει τιμόνι το μοιραίο βράδυ σύμφωνα με τις αναλύσεις – Τον πήγαν σπίτι «λιώμα», έπιασε άλλο αυτοκίνητο και βγήκε στους δρόμους – Παραπέμπεται σε απευθείας δίκη για ανθρωποκτονία

Με τα αποτελέσματα των αναλύσεων από το Κρατικό Χημείο που κατέδειξαν κατανάλωση θανατηφόρου «κοκτέιλ» μεγάλης ποσότητας αλκοόλ και χαπιών, τα ευρήματα των εξετάσεων και τις οδηγίες της Νομικής Υπηρεσίας, οι ανακριτές της Τροχαίας και του ΤΑΕ Λεμεσού οδηγούν τον 50χρονο Ρώσο οδηγό του τζιπ που παρέσυρε στον θάνατο τα ξημερώματα της 28ης Νοεμβρίου τον Παναγιώτη στο θάνατο, ενώπιον του Δικαστηρίου. Ο 50χρνος αναμένεται να παραπεμφθεί σε απευθείας δίκη ενώπιον του Κακουργιοδικείου για ανθρωποκτονία, με τους ανακριτές να ζητούν –όπως πληροφορούμαστε- την κράτηση του μέχρι την έναρξη της δίκης.

Ποσοστό 243mg αλκοόλης στο αίμα του κατέδειξαν οι αναλύσεις, αντί 50 που είναι το επιτρεπτό όριο σε αναλύσεις αίματος. Οι αναλύσεις κατέδειξαν ότι είχε κάνει χρήση και υπνωτικών χαπιών.

Στο μεταξύ στα χέρια των ανακριτών και τα αποτελέσματα των αναλύσεων στα δείγματα που λήφθηκαν από τη σορό του άτυχου 27χρονου, τα οποία ήταν καθαρά. Δηλαδή ο άτυχος Παναγιώτης δεν είχε κάνει χρήση ούτε αλκοόλης ούτε άλλων ουσιών.

Πάντως κάθε πληροφορία που έρχεται στο φως σε σχέση με το φοβερό θανατηφόρο δυστύχημα προκαλεί συγκλονισμό.

Όπως αναφέρθηκε και σε προηγούμενο δημοσίευμα της Cyprus Times πριν πιάσει το τιμόνι μεθυσμένος ο 50χρονος Ρώσος, βρισκόταν σε πάρτι, κατά τη διάρκεια του οποίου είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα οινοπνευματωδών ποτών. Όπως αναφέρουν πληροφορίες που είχε μεταδώσει η Cyprus Times, του είχαν γίνει μάλιστα και συστάσεις να μην οδηγήσει στην κατάσταση που βρισκόταν. Εν συνεχεία και αφού οι παρευρισκόμενοι στο πάρτι αντιλήφθηκαν ότι δεν ήταν σε θέση να οδηγήσει, τον μετέφεραν στην οικία του αφήνοντας το όχημα του στο χώρο που γινόταν το πάρτι. Εντούτοις, όπως πληροφορούμαστε, ο 50χρονος σηκώθηκε, επιβιβάστηκε σε δεύτερο όχημα που έχει στην κατοχή του και βγήκε στο δρόμο. Λίγο αργότερα προκάλεσε το μοιραίο για τη ζωή του Παναγιώτη δυστύχημα.

Υπενθυμίζεται ότι απαντήσεις αναμένονται και από κατασκευάστρια εταιρεία του τζιπ, για όσα ενδεχομένως να καταδείξει ο καταγραφέας για το φοβερό τροχαίο δυστύχημα. Όπως αναφέρθηκε και σε προηγούμενο δημοσίευμα της Cyprus Times, ο καταγραφέας του τζιπ οχήματος του 50χρονου Ρώσου, θα δώσει βεβαίως κάποια στοιχεία στους ανακριτές της υπόθεση αλλά ενδεχομένως όχι αυτά που χρειάζονται περισσότερο. Δηλαδή συγκεκριμένες απαντήσεις για τα τελευταία 8-10 δευτερόλεπτα πριν την μοιραία σύγκρουση.

Αυτές οι απαντήσεις θα μπορούσαν πιο εύκολα να προκύψουν εάν το τζιπ διέθετε EDR -event data recorder- που μπορεί με ακρίβεια να καταγράψει συγκεκριμένες ενδείξεις όπως η κατεύθυνση της επιτάχυνσης, η θέση του γκαζιού, η ταχύτητα, ο χρόνος ενεργοποίησης των αερόσακων και άλλα. Ωστόσο αυτό είναι σύστημα που άρχισε να τοποθετείται σε πολυτελή οχήματα πολύ αργότερα από τη χρονολογία κατασκευής του συγκεκριμένου τζιπ.

Πηγή: cyprustimes