Παρέλαση με στρατιωτική παρουσία Ελλάδας, Γαλλίας και Ιταλίας

Χωρίς κόσμο, αλλά οι επίσημοι... στέλλουν μηνύματα

Μηνύματα σε πολλούς αποδέκτες θα στείλει η στρατιωτική παρέλαση της 1ης Οκτωβρίου 2020 στο πλαίσιο της 60ης επετείου για την ανακήρυξη της Κυπριακής Δημοκρατίας. Στην παρέλαση θα παραστούν εκτός από την Ελλάδα και άλλοι εταίροι της Κύπρου αποδεικνύοντας ότι απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα η Κύπρος δεν είναι μόνη.

Στο νησί θα αφιχθεί ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος.

Ο Υπουργός Άμυνας και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ ως είθισται θα παραβρεθούν και στην καθιερωμένη πρωϊνή δοξολογία της 1ης Οκτωβρίου. Παράλληλα, οι δυο ισχυροί άνδρες των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων θα έχουν επαφές με την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του νησιού.

Παράλληλα στην Κύπρο θα έρθουν ο Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων της Ιταλίας Στρατηγός Enzo Vecciarelli και ο Διοικητής των Γαλλικών Δυνάμεων στη Μεσόγειο και Μαύρη Θάλασσα Αντιναύαρχος Laurent Isnard.

Κατά την επίσκεψη τους στην Κύπρο, θα έχουν κατ’ ιδίαν συναντήσεις και γεύμα εργασίας με τον Υπουργό Άμυνας, Χαράλαμπο Πετρίδη, κατά την οποία θα συζητήσουν την κατάσταση στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και τις συνεχιζόμενες προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας εντός της κυπριακής ΑΟΖ.

Παρά τα μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού, θα παρελάσει το σύνολο των μηχανοκίνητων και πεζοπόρων τμημάτων που επιλέγονται κάθε χρόνο. Ωστόσο, η παρέλαση όπως αποφασίστηκε θα γίνει στην παρουσία μόνο επισήμων και όχι κοινού ώστε λόγω της πανδημίας να αποτραπεί η συγκέντρωση μεγάλου αριθμού πολιτών. Η απόφαση αυτή ελήφθη από το Υπουργικό Συμβούλιο της 09ης Σεπτεμβρίου 2020.

Πηγή: Offsite