Παρέμβαση Αρχηγού Αστυνομίας για εξώδικο πρόστιμο που έλαβε πολίτης με πολλαπλά προβλήματα

Οδηγίες για διερεύνηση περιστατικού κατά το οποίο εκδόθηκε εξώδικο πρόστιμο σε συμπολίτη μας, ο οποίος φέρεται να αντιμετωπίζει πολλαπλά προβλήματα, έδωσε ο Αρχηγός Αστυνομίας, Κύπρος Μιχαηλίδης, ο οποίος αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο αναστολής της εξώδικής καταγγελίας και του χρηματικού προστίμου.

Σε ανακοίνωση της Αστυνομίας αναφέρεται πως το έντυπο και τα στοιχεία της εξώδικης καταγγελίας έχουν σταλεί ήδη στο Αρχηγείο Αστυνομίας και έχει αρχίσει η διερεύνηση των συνθηκών και των γεγονότων που οδήγησαν στην καταγγελία, ενώ τονίζεται ότι η διενέργεια καταγγελιών δεν αποτελεί αυτοσκοπό για την Αστυνομία. «Ρόλος μας είναι η επιτήρηση της εφαρμογής των σχετικών διαταγμάτων από όλους, ώστε να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά η πανδημία του κορωνοϊού», καταλήγει η Αστυνομία.

Σημειώνεται ότι σε βίντεο που από χθες κάνει το γύρο το διαδικτύου φαίνεται πολίτης που κρατά εξώδικο πρόστιμο να δηλώνει ότι είναι μόνος, δεν είναι σε θέση να διαβάζει και να γράφει και δεν γνωρίζει πώς να στείλει sms, προκειμένου να του δοθεί άδεια για μετακίνηση.

Το βίντεο, το οποίο δημοσιοποίησε συγγενικό πρόσωπο του παραπονούμενου, συνοδεύεται από το πιο κάτω κείμενο:

«Ντροπή! Μόνο αυτό μπορώ να πω. Είπαμε η αστυνομία να κάνει τη δουλειά της και μπράβο της για την δική μας ασφάλεια. Βάλε όμως και λίγο το μυαλό σου να δουλέψει κύριε αστυνομικε! Κοίτα λίγο το πλάσμα του Θεού πού καταγγέλλεις! Σού φαίνεται να μπορεί να στείλει μήνυμα; Αυτό καταλαβαινεις; Σού μίλησε και τον άκουσες. Το συμπέρασμα σου ποιο ήταν; Αν κατάλαβες πώς ήταν εντάξει και έπρεπε να στείλει μήνυμα, τότε αμφιβάλλω για την κρίση σου και φοβάμαι μήπως κυκλοφορούν στους δρόμους κι άλλοι σαν κι εσένα.

Τα μέτρα είναι πολύ σωστά και τα δέχομαι και τα τηρώ. Τα μέτρα είναι για όλους ίσα, ίδια. Οι άνθρωποι όμως δεν είναι όλοι ίδιοι. Δεν γνωρίζουν όλοι από τεχνολογία και δεν έχουν όλοι κάποιον να τους βοηθήσει. Όπως αυτός ο άνθρωπος πού είναι μόνος του. Προσπαθεί να επιβιώσει μόνος του. Ένα αθώο μυαλό ανάμεσα στους λύκους.

Θα ήσουν άξιος συγχαρητηρίων αν κατανοούσες την κατάσταση, τον συμβούλευες και τον βοηθούσες. Τώρα όλοι θα σε χειροκροτούσαμε και όχι να σε κράζουμε. Ας μη χάσουμε την λίγη ανθρωπιά πού μας έμεινε. Ο κορωνοϊός θα φύγει, όμως οι πράξεις θα μείνουν.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους αστυνομικούς που κάνουν σωστά τη δουλειά τους με καρδιά και ανθρωπιά».

Πηγή: philenews

Tags: Coronavirus

Ροη Ειδησεων

Μαρίνα Αγίας Νάπας: Διευκρινίζει για τις λεπτομέρειες της φωτιάς σε σκάφος (ΒΙΝΤΕΟ)

Διευκρινίζει η μαρίνα Αγίας Νάπας για τη φωτιά που ξέσπασε σε σκάφος σήμερα το απόγευμα.…

16 Ιουνίου, 2024

Μαρίνα Αγίας Νάπας: Φωτιά σε σκάφος (ΒΙΝΤΕΟ)

Δείτε βίντεο από πυρκαγιά σε σκάφος στη μαρίνα Αγίας Νάπας: https://www.facebook.com/share/r/CWrjsNrTQsQVKmHP/?mibextid=WC7FNe

16 Ιουνίου, 2024

ΠΕΡΝΕΡΑ: Δημιουργήθηκε Συντονιστική Επιτροπή για την αναβάθμισή της

Συντονσιτική επιτροπή για προβολή και προώθηση των αιτημάτων της τουριστικής περιοχής Περνέρα στον Δήμο Παραλιμνίου…

16 Ιουνίου, 2024

ΠΑΡΑΛΙΜΝΙ: Στο παλιό Νοσοκομείο ο νέος Δήμαρχος – “Να αντιμετωπιστεί δραστικά το πρόβλημα” (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Μαζί με τους Αντιδημάρχους Δερύνειας και Φρενάρους επισκέφθηκε το κτήριο του παλιού Νοσοκομείου Αμμοχώστου στο…

16 Ιουνίου, 2024

ΑΥΓΟΡΟΥ: Οι δρόμοι και το μουσείο του Αυγόρου θα γεμίσουν (και φέτος) μουσική

Το Λακκιρτίν Φεστ έρχεται για άλλη μία χρονιά από τη Θεατρική Ομάδα Δημιουργείν στις 7…

16 Ιουνίου, 2024

Μαθητές του Μουσικού Γυμνασίου Αμμοχώστου και Γυμνασίου Κοκκινοχωρίων τραγουδούν για τη μαύρη επέτειο της τουρκικής εισβολής (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι μαθητές της χορωδίας του Μουσικού Γυμνασίου Αμμοχώστου και Γυμνασίου Κοκκινοχωρίων Πάνου Ιωάννου τραγουδούν για…

16 Ιουνίου, 2024