Παρέμβαση Τσουρούλλη:Οι γονείς του παιδιού να μην φοβούνται,είμαστε δίπλα τους

Ποια είναι τα παραδείγματα και τα πρότυπα που τους δίνουμε και ας εστιάσουμε στις τελευταίες μέρες. Γονείς να ξυλοκοπούν και να βρίζουν καθηγητές, απόπειρες βομβιστικών επιθέσεων γιατί μια ομάδα γονέων δεν θέλει τα παιδιά της να φέρουν μάσκα στο σχολείο και να προστατευθούν από τη μάστιγα της πανδημίας

6F297813 992A 4EEF 9854 6D6ED30BA85D Κύπρος, παρέμβαση, Χρύσανθος Τσουρούλλης

Παρέμβαση για τα όσα συμβαίνουν έκανε στις Τομές στα Γεγονότα ο Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής του ΣΙΓΜΑ και πρεσβευτής της Οργάνωσης Hope For Children, Χρύσανθος Τσουρούλλης.

Αρχικά, ανέφερε ότι «παρακολουθούμε εμβρόντητοι τα όσα συμβαίνουν στην κοινωνία μας και είναι όλα αλληλένδετα. Και βέβαια διερωτόμαστε πως καταντήσαμε έτσι; Πως μικρά παιδιά νιώθουν άνετα να εκμεταλλευτούν την αδυναμία ενός συνομήλικου τους για να σπάσουν πλάκα αδιαφορώντας αν θα τον στείλουν στον θάνατο;

Γιατί το ρεπορτάζ λέει πως το παιδάκι αυτό ήταν σε αδυναμία και αυτήν εκμεταλλεύονταν οι νεαροί μπούληδες. Πέφτουμε από τα σύννεφα; Σίγουρα όχι. Ποια είναι τα παραδείγματα και τα πρότυπα που τους δίνουμε και ας εστιάσουμε στις τελευταίες μέρες. Γονείς να ξυλοκοπούν και να βρίζουν καθηγητές, απόπειρες βομβιστικών επιθέσεων έξω από τα γραφεία του Υπουργείου Παιδείας και όποια άλλη ασχημονία μπορεί να σκεφτεί κανείς γιατί μια ομάδα γονέων δεν θέλει τα παιδιά της να φέρουν μάσκα στο σχολείο και να προστατευθούν από τη μάστιγα της πανδημίας. Πως, όμως, αυτοί οι γονείς θα διδάξουν στα παιδιά τους έννοιες όπως ο αλληλοσεβασμός, η αλληλεγγύη, η κοινωνική ευθύνη, η προστασία του αδυνάτου; Γιατί στην τάξη του παιδιού σου μπορεί να είναι παιδιά με υποκείμενα νοσήματα ή αποδυναμωμένο ανοσοποιητικό, ένα παιδί του οποίου η μητέρα ή ο πατέρας μόλις ολοκλήρωσαν χημειοθεραπείες, ένα παιδί που ζει με τον παππού και τη γιαγιά, τους οποίους πρέπει να προστατεύσει. Άσε που δεν λαμβάνουν καθόλου υπόψη τι λένε οι γιατροί και οι επιστήμονες.

Συνέχισε υπογραμμίζοντας ότι «συνεπώς όταν δεν μαθαίνουμε στα παιδιά μας δια του παραδείγματος όλα όσα πρέπει, μην πέφτουμε από τα σύννεφα που μας αντιγράφουν και γίνονται χειρότερα από μας.

Και κάτι τελευταίο αλλά ιδιαίτερα ουσιαστικό. Η μάνα και ο πατέρας του παιδιού θύματος να μην φοβούνται και να μην ενδώσουν στις όποιες απειλές. Είμαστε δίπλα τους. Κανένα παιδί δεν πρέπει να βρεθεί ξανά στην ίδια θέση με το δικό τους. Ως επίσης και οι γονείς των μπούληδων αντί να απειλούν, ας αντιμετωπίσουν το πρόβλημα των παιδιών τους κατάφατσα γιατί και τα παιδιά τους θέλουν βοήθεια. Θέλουν βοήθεια και καθοδήγηση για να μάθουν να σέβονται την ανθρώπινη ζωή και αξιοπρέπεια.

Και τέλος η αστυνομία. Ο αρχηγός κατάλαβε. Και διέταξε έρευνα».

Δείτε το βίντεο: