Παρουσιάσεις του ΕΟΤ σε Κύπριους επαγγελματίες τουρισμού

Γνωριμία του Ελληνικού προσφερόμενου προϊόντος και την παρουσίαση εμπειρικών- βιωματικών προϊόντων στην Κυπριακή αγορά

capture12 3 Ελλάδα, επαγελματίες, Κύπρος, ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ, ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Με κύριο στόχο τη γνωριμία του Ελληνικού προσφερόμενου προϊόντος και την παρουσίαση εμπειρικών- βιωματικών προϊόντων στην Κυπριακή αγορά το Γραφείο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) Κύπρου συνεχίζει τις ψηφιακές τουριστικές συναντήσεις Ελλάδας- Κύπρου.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου, στο νέο κύκλο του 3ου και 4ου webinar παρουσίασης, το Γραφείο ΕΟΤ Κύπρου παρουσίασε συγκεκριμένες Περιφέρειες της Ελλάδας στους επαγγελματίες τουρισμού (tour operator, travel agent) της Κύπρου. Συγκεκριμένα μέσα από δυο διακριτά webinar παρουσιάστηκε ο Προορισμός Βόρειο Αιγαίο και η Θεσσαλία με την Ήπειρο. Στην 3η ψηφιακή συνάντηση που έλαβε μέρος στις 12-10-21 παρουσιάστηκαν τα νησιά του Βορείου Αιγαίου από την Αγγελική Πολυτάκη, Προϊσταμένη Δ/νσης Τουρισμού Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, την Βασιλική Ροδοπούλου, Προϊσταμένη Τμ. Τουρισμού ΠΕ Λέσβου, την Μαρία Κόβα, Προϊσταμένη Τμ. Τουρισμού ΠΕ Χίου και τη Γραμματική Δρίνη, Προϊσταμένη Τμ. Τουρισμού ΠΕ Σάμου.

Στη συζήτηση που ακολούθησε συμμετείχε με σκέψεις και προτάσεις η Έλενα Τάνου – Mέλος του Διοικητικού Συµβουλίου της Ένωσης Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κύπρου (ACTA) και Αντιπρόεδρος του Top Kinisis Travel.

Στην 4η ψηφιακή συνάντηση που έλαβε μέρος στις 17-11-21, η Θεσσαλία και η Ήπειρος παρουσιάστηκαν από  εκπροσώπους των προορισμών και συγκεκριμένα από τον Γιάννη Μπουτίνα, Εντεταλμένο Σύμβουλο Τουρισμού Περιφέρειας Θεσσαλίας και την Ιουλία Μαρκούλα, Διευθύντρια Τουρισμού Περιφέρειας Ηπείρου και δόθηκε έμφαση στην προβολή των προορισμών που προσφέρονται για Φθινοπωρινές και Χειμερινές αποδράσεις.

Στην παρουσίαση συμμετείχε από την πλευρά της Κύπρου ο Λουκάς Λάρκου, Γενικός Διευθυντής του Xenos Travel που παρουσίασε το χαρτοφυλάκιο προϊόντων στις συγκεκριμένες αγορές ενώ συζήτησαν και ευκαιρίες συνεργασίας για νέα προϊόντα. Οι συμμετέχοντες στα σεμινάρια έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν μοναδικές και διαφορετικές εμπειρίες, που προσφέρονται για όλο τον χρόνο από τους Ελληνικούς προορισμούς. Αντίστοιχα οι εκπρόσωποι των Περιφερειών με τον καλύτερο τρόπο και επαγγελματισμό παρουσίασαν κάθε καινούργιο προσφερόμενο τουριστικό προϊόν και χρήσιμη πληροφορία για τους επαγγελματίες της Κύπρου. Τις δυο ψηφιακές συναντήσεις διοργάνωσε και συντόνισε ο Προϊστάμενος Γραφείου ΕΟΤ Κύπρου Πέτρος Σαγάνας. Η επόμενη Ψηφιακή Τουριστική Συναντήσεις Ελλάδας- Κύπρου θα λάβει μέρος στις 25 Νοεμβρίου για την τουριστική προβολή και παρουσίαση της  Θεσσαλονίκης και των προορισμών της Κεντρικής Μακεδονίας.