Πάσχα: Ποιους προορισμούς επέλεξαν οι Κύπριοι

Την τιμητική τους είχαν Αγία Νάπα-Πρωταράς

cache 1500x3000 Analog medium 693365 103693 2642019 Νέα Αμμοχώστου, Πάσχα

Αρκετοί είναι οι Κύπριοι που θέλησαν φέτος να αξιοποιήσουν τις αργίες του Πάσχα προκειμένου να πραγματοποιήσουν ολιγοήμερες διακοπές είτε στην Κύπρο, είτε στο εξωτερικό. Λόγω της Πρωτομαγιάς μάλιστα που είναι Τετάρτη, αρκετοί συμπατριώτες μας αποφάσισαν να βάλουν άδεια από την εργασία τους την Τρίτη του Πάσχα και να κάνουν διακοπές για μία βδομάδα.

Ο δημοφιλέστερος προορισμός, για όσους αποφάσισαν να περάσουν το Πάσχα εκτός Κύπρου είναι η Ελλάδα, σύμφωνα με τον πρόεδρου του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων, Βασίλη Σταματάρη. Όπως επισημαίνει, “οι περισσότεροι Κύπριοι θέλησαν να ταξιδέψουν στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, τα Χανιά, σε διάφορα ελληνικά νησιά και άλλες περιοχές της Ελλάδας”.

Ακολούθως, σύμφωνα με τον κ. Σταματάρη, δημοφιλείς προορισμοί για τις φετινές διακοπές του Πάσχα ήταν ευρωπαϊκοί προορισμοί όπως η Πράγα, η Βουδαπέστη, το Βουκουρέστι και η Βιέννη.

Ερωτηθείς κατά πόσον ήταν αυξημένο το ενδιαφέρον των Κυπρίων για να ταξιδέψουν, σε σχέση με την περσινή χρονιά, ο κ. Σταματάρης ανέφερε ότι τους τελευταίους μήνες – Ιανουάριο, Φεβρουάριο Μάρτιο -, παρατηρήθηκε αύξηση της τάξης του 10% και κάτι ανάλογο αναμένεται και για τον Απρίλιο.

Διακοπές εντός

Λίγοι δεν ήταν επίσης οι Κύπριοι που επέλεξαν να περάσουν τις μέρες του Πάσχα σε κάποιο ξενοδοχείο του νησιού μας. Σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή του ΠΑΣΥΞΕ, Ζαχαρία Ιωαννίδη, “υπήρξε αρκετή κινητικότητα, λόγω του γεγονότος ότι οι Κύπριοι αξιοποίησαν προσφορές που δόθηκαν από τοπικά τουριστικά καταλύματα”. Την τιμητική τους είχαν όλοι οι παραλιακοί προορισμοί και κυρίως η Πάφος, η Αγία Νάπα, ο Πρωταράς, και η Λεμεσός.

Όσον αφορά την πληρότητα των ξενοδοχείων, ο κ. Ιωαννίδης ανέφερε ότι “είναι μειωμένη κατά 5-15% σε σχέση με την περσινή χρονιά, λόγω των μειωμένων αφίξεων τουριστών από το εξωτερικό”, ενώ το ποσοστό των Κυπρίων που επέλεξε να περάσει τις διακοπές του σε κάποιο ξενοδοχείο εντός Κύπρου, “κυμαίνεται στα περσινά επίπεδα”.

Πηγή: Φιλελεύθερος