Πέραν των 555 κρουσμάτων κορωνοϊού στα σχολεία από την έναρξη της πανδημίας

Πέραν των 555 κρουσμάτων μετρούν τα σχολεία παγκύπρια την ώρα που η Κύπρος καταγράφει μέρα με τη μέρα αριθμούς ρεκόρ προσώπων που είναι θετικοί στον κορωνοϊό.

Μάλιστα, από την αρχή της πανδημίας μέχρι σήμερα, περισσότεροι από 8 χιλιάδες μαθητές και μαθήτριες σε όλα τα σχολεία τέθηκαν σε αυτοπεριορισμό.

Εξάλλου, για το ζήτημα της πανδημίας  ο Υπουργός Παιδείας, Πρόδρομος Προδρόμου, ανέφερε πως «αυτή την εποχή η κοινωνία μας με επικεφαλή την κυβέρνηση, δίνουμε μια μάχη για να αντιμετωπίσουμε την πανδημία δημιουργώντας τις σωστές υγειονομικές αντιδράσεις.»

«Ταυτόχρονα», συνέχισε ο κος Προδρόμου, «δίνουμε και μια μάχη για να διεκδικήσουμε τη ζωή μας. Διεκδικούμε το να μπορέσουμε να λειτουργούμε κοινωνικά, τηρώντας πάντα τα πρωτόκολλα και αυτά κάνουν κάθε μέρα και οι εκπαιδευτικοί μας και οι διευθύνσεις. Άρα λοιπόν, ο στόχος είναι να κερδίσουμε τη σχολική χρονιά. Κι αυτό το λέω για να φωνές που ακούγονται είτε για να κλείσουμε σχολεία με το παραμικρό είτε να μην κάνουμε εξετάσεις είτε κατά επιλογή να κάνει ο καθένας ότι νομίζει.»

Ο κος Προδρόμου επεσήμανε επίσης πως «όσον αφορά τα πρωτόκολλα, εμείς ακολουθάμε τις συμβουλές, τη γνώμη που έχουν οι ειδικοί που έχουν μελετήσει τα πράγματα. Δεν είναι ιερά και απαραβίαστα. Είναι κάποια μέτρα που έχουν ληφθεί τα οποία συνολικά προστατεύουν την κοινωνία.»

«Από τον Αύγουστο στα σχολεία είχαν επικυρωθεί τα πρωτόκολλα», συμπλήρωσε.

Σημείωσε επίσης πως «ειδικά για το θέμα της θερμοκρασίας τώρα που έρχεται ο Χειμώνας και ειδικότερα για τα μικρά παιδιά του Δημοτικού, που είχε γίνει μια σχετική συζήτηση, έχουμε αποφασίσει μαζί με το Υπουργείο Υγείας και δόθηκε η δυνατότητα να μπορέσουμε να κρατήσουμε κλειστές τις πόρτες και τα παράθυρα για κάποια διάρκεια, αλλά να αερίζονται οι χώροι τα διαλλείματα, τα οποία μπορούν να επιμηκυνθούν για μερικά λεπτά. Βέβαια θα λειτουργήσουν και οι κεντρικές θερμάνσεις στα σχολεία.»

Κληθείς να σχολιάσει αν τελικά δεν θα δοθούν κουκέτες, ο κος Προδρόμου είπε «φαίνεται ότι ήταν μεγάλη επιτυχία (η δήλωση για τις κουβέρτες), αλλά… ουδέποτε το Υπουργείο Παιδείας εξέτασε ένα τέτοιο μέτρο, ουδέποτε έχω προτείνει κάτι τέτοιο. Η όλη συζήτηση, για να δείτε καμιά φορά πόσο ενδιαφέρον έχει, ξεκίνησε από εισήγηση την οποία υπέβαλε κάποιος βουλευτής στη συνεδρίαση στη Βουλή, και είχα πει εγώ να το δούμε κι αυτό.»

Πηγή: Αντ1

Ροη Ειδησεων

Θεόδωρος Πυρίλλης: “Δε χρωστάω τίποτα σε κανένα κόμμα” (ΒΙΝΤΕΟ-ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ)

Ο Δήμαρχος Παραλιμνίου Θεόδωρος Πυρίλλης καλεσμένος στην εκπομπή Famagusta Talks με τη Γαβριέλλα Ζάρτηλα. Μιλάει…

18 Μαΐου, 2024

Κουμής: Εντός των στόχων μας τα στατιστικά στοιχεία των αφίξεων

Τα στατιστικά στοιχεία αφίξεων του πρώτου τετραμήνου του 2024 καταδεικνύουν ότι είμαστε μέσα στους στόχους…

17 Μαΐου, 2024

Κιβωτός του Κόσμου: Ξεκίνησε η δίκη του πατέρα Αντώνιου για τις κακοποιήσεις παιδιών

Με την κατάθεση της Σαμάνθας Στρατιδάκη, η οποία είναι ειδική επιστήμονας στον Συνήγορο του Πολίτη…

17 Μαΐου, 2024

Υπουργός Εσωτερικών: «Ταύτιση απόψεων στην Υπουργική»

Από τη σημερινή συζήτηση καταγράφεται η ταύτιση απόψεων σε σχέση με την πρωτοβουλία της Κυπριακής…

17 Μαΐου, 2024

H ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας για τα απειλητικά email στα σχολεία

Το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΑΝ), ενημερώνει ότι μεγάλος αριθμός δημόσιων σχολείων στην Κύπρο…

17 Μαΐου, 2024

Νεκρή 77χρονη στην άσφαλτο – Την εγκατέλειψε ο οδηγός

Σε νέα θανατηφόρα οδική σύγκρουση που σημειώθηκε γύρω στις 6:00 το πρωί σήμερα στην Κοκκινοτριμιθιά,…

17 Μαΐου, 2024