Ποινική δίωξη για τις δύο γυναίκες του ρατσιστικού επεισοδίου

Στην ποινική δίωξη δύο γυναικών προχωρά η Αστυνομία σε σχέση με το ρατσιστικό επεισόδιο που συνέβη στη Λάρνακα σε χώρο στάθμευσης στις 6 Οκτωβρίου σε βάρος άλλης γυναίκας από τη Ρωσία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΗΧΗΤΙΚΟ – Σάλος με βίντεο με Κύπριες που επιτίθενται ρατσιστικά σε Ρωσίδα

Η εξέλιξη αυτή σημειώθηκε μετά που η Νομική Υπηρεσία άναψε το πράσινο φως στους ανακριτές της υπόθεσης να προχωρήσουν όπως ήταν και οι εισηγήσεις τους, δηλαδή να καταχωρήσουν την υπόθεση στο δικαστήριο εναντίον μόνο των δύο γυναικών, όχι και της μητέρας τους η οποία ήταν παρούσα κατά τη διάρκεια του επεισοδίου. Ο φάκελος της πρωτοφανούς αυτής υπόθεσης είχε διαβιβαστεί στη Νομική Υπηρεσία με όλες τις μαρτυρίες και τα τεκμήρια που είχαν συγκεντρωθεί, καθώς και τις καταθέσεις και των εμπλεκομένων γυναικών. Κρίθηκε ότι η μαρτυρία που υπάρχει στοιχειοθετεί τα πιο κάτω αδικήματα γι’ αυτό και δόθηκαν οι ανάλογες οδηγίες:

– Το αδίκημα στη βάση του περί καταπολέμησης ορισμένων μορφών και εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας νόμου – της εξύβρισης – της επίθεσης – της βίας στην οικογένεια – της άσεμνης πράξης και – της απειλής.

Για το αδίκημα της βίας στην οικογένεια οι οδηγίες δόθηκαν, επειδή το επεισόδιο διαδραματίστηκε μπροστά στα μάτια του γιου της μιας από τις εμπλεκόμενες. Το επεισόδιο είχε καταγραφεί σε βίντεο από το κινητό τηλέφωνο της Σβετλάνα Ζαΐτσεβα, της Ρωσίδας η οποία ήταν και το θύμα της επίθεσης. Το σχετικό βίντεο δημοσιοποιήθηκε από την ίδια σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης οπόταν και στη συνέχεια ξέσπασε σάλος στην κοινή γνώμη. Το επεισόδιο ξεκίνησε όταν η Ρωσίδα –που διαμένει μόνιμα στην Κύπρο– είχε αντιληφθεί δυστύχημα που προκάλεσαν οι δύο γυναίκες εντός του χώρου στάθμευσης στη Λάρνακα κατά την αποχώρησή τους. Όταν τους έκανε παρατήρηση, τότε οι δύο γυναίκες αντέδρασαν έντονα με αποτέλεσμα να καταφερθούν κατά της Ρωσίδας με τρόπο που άγγιζε τα όρια της ρατσιστικής επίθεσης.

Η Αστυνομία Λάρνακας που διερεύνησε το περιστατικό, παρέλαβε το βίντεο που τράβηξε το θύμα της επίθεσης, καθώς και το βίντεο από το σύστημα παρακολούθησης του χώρου στάθμευσης. Καταλυτική ήταν και η μαρτυρία άλλης γυναίκας που εκείνη την ώρα είχε σπεύσει στον χώρο στάθμευσης για να παραλάβει το όχημά της και έγινε αυτόπτης μάρτυρας του επεισοδίου.

Ροη Ειδησεων

Ευρωβαρόμετρο: Δεν εμπιστεύονται το πολιτικό σύστημα οι Κύπριοι νέοι

Ο κύριος λόγος για τον οποίο οι νέοι στην Κύπρο δεν προτίθενται ή δεν είναι…

14 Μαΐου, 2024

Σεισμός αισθητός στην Κύπρο – Ποιο ήταν το επίκεντρο

Σεισμική δόνηση μεγέθους 3,0 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 14/05 στην…

14 Μαΐου, 2024

Κουμής: Εν μέσω προκλήσεων προϋποθέσεις για πολύ καλή τουριστική χρονιά

Η εξισορρόπηση του αριθμού αεροπορικών θέσεων στα ίδια με τα περσινά επίπεδα, εν μέσω των…

14 Μαΐου, 2024

Απαντά η Κυβέρνηση μετά τις δηλώσεις του ηγέτη της Χεζμπολάχ -«Βρισκόμαστε σε επαφή με τις αρχές του Λιβάνου»

Η Κυβέρνηση είναι σε επαφή με τις αρχές του Λιβάνου, δήλωσε την Τρίτη ο Κυβερνητικός…

14 Μαΐου, 2024

Υπουργός Γεωργίας: Στόχος η αύξηση του πρωτογενούς τομέα

Στόχος του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος είναι να μεγαλώσει και να αυξηθεί ο…

14 Μαΐου, 2024

ΠΑΡΑΛΙΜΝΙ: Εκδήλωση «105 Χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων και 50 Χρόνια από την Εισβολή στην Κύπρο»

Ο Σύλλογος Ποντίων Αμμοχώστου "ΤΕΜΕΤΕΡΟΝ" διοργανώνει εκδήλωση 105 Χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων και…

14 Μαΐου, 2024