Πιτσιλλίδης για Μητροπολίτη Μόρφου: Βλασφημία να φορτώνεις τον ιό στη Θεοτόκο (ΒΙΝΤΕΟ)

Πιτσιλλίδης για Μητροπολίτη Μόρφου: Βλασφημία να φορτώνεις τον ιό στη Θεοτόκο

Σχέδιο χωρίς τίτλο 2021 09 03T135749.567 Μόρφου Νεόφυτος, ΠΙΤΣΙΛΙΔΗΣ

Πυρ και μανία με τα όσα ο Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος ανέφερε στη διάρκεια κηρύγματος του για τη νόσηση του με κορωνοϊό, εμφανίστηκε ο Θεολόγος Ανδρέας Πιτσιλλίδης, χαρακτηρίζοντας αθεολόγιτες, αντιεκκλησιαστικές και απαράδεκτες τις απόψεις του. Το να φορτώνεις τις υποκειμενικές σου απόψεις στη Θεοτόκο και τον Θεό, δεν είναι αμαρτία, αλλά βλασφημία, ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Ο θεός στέλνει ασθένειες στους ανθρώπους; Ποιος είναι ο μητροπολίτης Μόρφου και τον ακούει η Παναγία ότι του ζητήσει; Αφού τον ακούει η Παναγία σε ότι του ζητήσει γιατί δεν ζητά περισσότερο νου περισσότερη σωφροσύνη ή καλύτερα να επιστρέψει στην κατεχόμενη έδρα του να δούμε και εμείς ελευθερία και της ζητά κορωνοϊό; Αν ζητήσει της Παναγίας κορωνοϊό, η Παναγία θα του στέλνει ασθένειες; Αφού είναι κατασκευασμένη ο ίδιος είπε ασθένεια, είναι και η Παναγία μέρος αυτού του παγκόσμιου κόλπου συνωμοσίας; Αδιανόητο να λέει στον κόσμο να μην εμβολιάζεται και να λέει είναι θέμα ταπείνωσης να ζητούμε από το θεό ασθένειες; Είναι απαράδεκτο να συνδέουμε τον θεό με ασθένειες και δεν το λέω εγώ αλλά το ευαγγέλιο», είπε χαρακτηριστικά, αναφέροντας πως εκεί που υπάρχει Χριστός, υπάρχει μόνο φως και ζωή.

Διερωτώμενος κατά πόσο ο ίδιος ο Μητροπολίτης πιστεύει αυτά που λέει, ανέφερε πως στο παρελθόν δεν ήταν πάντα έτσι και πως ήταν πιο μετρημένος.

«Δεν ήταν έτσι πάντοτε ώσπου πάει γίνεται ανεξέλεγκτος και δεν έμεινε πράγμα που δεν μας το έχει πει. Ειλικρινά στη θέση του θα προσευχόμουν να του φέρει ο θεός αν όχι περισσότερη σωφροσύνη και σύνεση τουλάχιστον να μιλά λιγότερο», πρόσθεσε, λέγοντας ότι στον άμβωνα εξηγούμε το ευαγγέλιο και δεν αυτοσχεδιάζουμε και λέμε ότι θέλουμε.

«Μπορούμε να λέμε τις απόψεις μας, αλλά το να τις φορτώνουμε στην Παναγία αυτό είναι βλασφημία. Να τις λέει τις απόψεις του αλλά όχι να τις φορτώνουμε στη Θεοτόκο και τον Θεό. Αυτό δεν είναι αμαρτία, είναι βλασφημία», είπε.

Παράλληλα έθεσε θέμα Ιεράς Συνόδου, η οποία είπε θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της και να βρει χρόνο να ασχοληθεί με το θέμα εφόσον ένας συνοδικός της, λέει αυτά τα πράγματα που λέει.

«Η εκκλησία πρέπει να ενώνει όχι να διχάζει Είναι πλέον συλλογικό θέμα της εκκλησίας να βρει τον χρόνο να ασχοληθεί ,με ένα από τα μέλη της. Να μας πει αν συμφωνεί μαζί του τότε είναι μέλος της συνόδου. Αλλιώς ετυμολογικά η λέξη συνοδός θα πει ότι συνοδεύουν πηγαίνουν μαζί στον ίδιο δρόμο. Ή συνοδεύουν όλοι με τον Μόρφου ή ο Μόρφου δεν είναι μέλος τους», είπε.

Πηγή: Alphanews