Πληροφορίες ΚΥΠΕ από Υπ.Υγείας: «Δεν υπάρχει το ενδεχόμενο του Lockdown»

Όπως αναφέρουν πηγές, αξιολογούνται συνεχώς τα δεδομένα και τα στοιχεία, τα οποία καταγράφουν οι επιδημιολογικοί δείκτες.

3aff111b9a44af7881ec2a7872945d5c 5 lockdown, επιδημιολόγοι, Κρούσματα, ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ

Την επιδημιολογική εικόνα των ημερών μετά και την αύξηση κρουσμάτων θα συζητήσουν αύριο κατά την έκτακτη σύσκεψη με τα μέλη της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλας.

Κατά τη σύσκεψη θα γίνει μια αξιολόγηση των δεδομένων, να ακουστούν οι εισηγήσεις των επιστημόνων, έτσι ώστε να αποφασιστεί τι πρέπει να πράξουμε τις επόμενες ημέρες ή αν θα πρέπει να υπάρχει κάποια διαφοροποίηση εντός της εβδομάδας ή οι εισηγήσεις να τεθούν στοχευμένα τη Δευτέρα, στην προγραμματισμένη σύσκεψη του Υπουργού με τα μέλη της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής για να οδηγηθούν ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου, που συνέρχεται στις 5 Ιανουαρίου.

Όπως αναφέρουν πηγές στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, αξιολογούνται συνεχώς τα δεδομένα και τα στοιχεία, τα οποία καταγράφουν οι επιδημιολογικοί δείκτες.

Σε ερώτηση πώς χαρακτηρίζει την κατάσταση το Υπουργείο Υγείας μετά και τη χθεσινή ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων, οι ίδιες πηγές αναφέρουν στο ΚΥΠΕ ότι η αύξηση των κρουσμάτων ήταν κάτι το οποίο ανέμεναν, ωστόσο δεν αναμενόταν από τη μία μέρα στην άλλη, αναμενόταν τις επόμενες ημέρες και πρόσθεσαν ότι το σημαντικό και πάλι είναι ότι βλέπουμε πως η κατάσταση των νοσηλειών μέχρι στιγμής παραμένει σταθερή και για αυτό δεν χρειάζεται πανικός αλλά ψυχραιμία και γίνεται η σωστή αξιολόγηση των δεδομένων για να διαφανεί πώς θα προχωρήσουν τις επόμενες μέρες, πάντοτε κατόπιν εισηγήσεων των μελών της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής.

Σε ερώτηση αν υπάρχει σκέψη για πιθανό lockdown, οι ίδιες πηγές ανέφεραν στο ΚΥΠΕ ότι δεν υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο, σημειώνοντας πως ό,τι μέτρα ληφθούν θα είναι μέτρα, τα οποία θα περιορίσουν τη διασπορά.

Αναφορικά με την εμβολιαστική κατάσταση, οι ίδιες πηγές ανέφεραν στο ΚΥΠΕ ότι κρίνεται πολύ ικανοποιητική και πρόσθεσαν ότι συνεχίζονται κανονικά οι εμβολιασμοί και ότι υπάρχει μεγάλη ανταπόκριση για τον εμβολιασμό παιδιών 5-11 ετών.