Ποια η εξήγηση για τη σειρά των υποψηφίων στο ψηφοδέλτιο των Αρχιεπισκοπικών

Άρχισε ήδη να τυπώνεται το ψηφοδέλτιο για τις Αρχιεπισκοπικές Εκλογές της 18ης Δεκεμβρίου

986961D3 0556 4020 80B1 2763A21D5057

Άρχισε ήδη να τυπώνεται το ψηφοδέλτιο για τις Αρχιεπισκοπικές Εκλογές της 18ης Δεκεμβρίου, το οποίο ήδη βρίσκεται στο Κυβερνητικό Τυπογραφείο.

Μιλώντας στο Πρωτοσέλιδο, ο Γενικός Έφορος των Αρχιεπισκοπικών Εκλογών Γιάννης Χαριλάου ανέφερε ότι ξεκίνησε το τύπωμα των ψηφοδελτίων από προχθές.

Εξήγησε ότι στις αρχιεπισκοπικές εκλογές οι πολίτες θα μπορούν να ψηφίζουν μόνο με το δελτίο ταυτότητας. «Αυτό που μας έχει επιτραπεί να χρησιμοποιηθεί κατά την ημερά της ψηφοφορίας είναι ο αριθμός ταυτότητας, δεν θα επιτρέπεται με εκλογικό βιβλιάριο. Θα πρέπει να έχουμε  μαζί μας το δελτίο ταυτότητας».
Ερωτηθείς αν είχαν στοιχεία για πόσα άτομα ήθελαν να αφαιρεθούν από τους εκλογικούς καταλόγους είπε ότι από την πρώτη ημέρα είχαν κάποια παράπονα τα οποία έρχονταν κυρίως μέσω του Υπουργείου Εσωτερικών.

«Δεν απαγορεύτηκε σε κανένα να εκφράσει τη θέση του και να αφαιρεθεί από τον εκλογικό κατάλογο. Όλοι μαζί μπορεί να προσεγγίζουν τα 100 άτομα. Η ουσία είναι η εξής, εμείς θέλουμε να σεβαστούμε και το θέλημα και την πεποίθηση και τις αρχές και το τι θέλει έστω και ένας πολίτης, δεν είναι ο αριθμός. Έπρεπε να κάνουμε κάποιες διαδικασίες που θα δίναμε την ευκαιρία σε οποιοδήποτε να εκφράσει την δική του θέση.  Από την άλλη όμως είναι μια καταληκτική ημερομηνία για να προχωρήσουμε στο έργο που μας έχει ανατεθεί».

Για τη σειρά που τοποθετήθηκαν οι υποψηφιότητες στο ψηφοδέλτιο είπε ότι είναι με βάση την αρχαιότητα των θρόνων, όπως είναι και στη Σύνοδο. «Δώσαμε έμφαση στο όνομα της Μητροπόλεως και στο όνομα του ιεράρχη» είπε κλείνοντας ο κ. Χαριλάου.