Ποιες οι ημερομηνίες έναρξης των εκπτώσεων- Γιατί επικρατεί σύγχυση (vid)

Για την έναρξη των εκπτώσεων σε κάποια καταστήματα μίλησε στο Πρωτοσέλιδο ο Γενικός Γραμματέας της ΠΟΒΕΚ, Στέφανος Κουρσάρης.

c74776f09878a51a8444323006cf74b0 4 εκπτώσεις, καταναλωτεΣ, ΠΟΒΕΚ

Αρχικά, ανέφερε ότι «το θέμα των εκπτώσεων έχει καταντήσει αναρχία στο παζάρι, από τη στιγμή που καταργήθηκαν επίσημα νομοθετημένα οι ημερομηνίες που άρχιζαν όλοι οργανωμένα τα ξεπουλήματα. Ο καθένας κάνει ότι θέλει, όποτε θέλει βάζει προσφορές και αυτό δημιουργεί μόνο σύγχυση στον καταναλωτή, ενώ ίσως σε κάποιες περιπτώσεις τα ξεπουλήματα αυτά να είναι παραπλανητικά γι αυτό εμείς επιμένουμε ότι θα έπρεπε τουλάχιστον οι εκπτώσεις να γίνονται έστω θεσμικά τέσσερις φορές τον χρόνο. Να ξεκινούσαν όλοι μαζί για να μπορεί ο καταναλωτής να έχει τις σωστές επιλογές και να συγκρίνει τις τιμές».

Συνέχισε αναφέροντας ότι «τώρα μετά τις γιορτές, κάποιοι άρχισαν από χθες, κάποιοι υπολογίζουν στις 3 Ιανουαρίου και άλλοι να μείνουν μετά τα Φώτα».

Σε σχέση με το πώς κινήθηκε η αγορά, είπε ότι μέχρι τις 23 Δεκεμβρίου η αγορά ήταν πάρα πολύ συγκρατημένη, ενώ πολλοί παράγοντες, όπως μέτρα, πρωτόκολλα κτλ, δεν δημιούργησαν μια γιορτινή καταναλωτική διάθεση αλλά μια αρνητική ψυχολογία.

Στις 23 και 24 Δεκεμβρίου παρατηρήθηκε μια αυξημένη κίνηση, ο κόσμος κατέβηκε στα εμπορικά κέντρα, σε αυτό βοήθησαν οι εορταστικές εκδηλώσεις που πραγματοποίησαν οι Δήμοι, όπως η Λάρνακα, και οι καταστηματάρχες πήραν μια ανάσα.

Σημείωσε ότι οι καταστηματάρχες θα πρέπει να επικεντρωθούν στην εξυπηρέτηση και στις καλύτερες δυνατές τιμές.